fbpx

Tio tankar om februari

Februari är här! Årets kortaste månad – och i år faktiskt ändå 29 dagar. En stor del av januari var min målbild att klara mig till februari och här är vi nu. Så mycket kul som ska hända, men mer om det nedan när jag svarar på mina sedvanliga tio frågor om månaden som just börjat.

Första tanken under månadens första morgon:
Antagligen – vad är klockan? Brukar vara den första tanken de flesta morgnar. Vaknar alltså väldigt sällan till väckarklockan.

Jag ska jobba med:
Skriva en artikel för SLS årsbok som jag inte hann bli färdig med i januari och så det klassiska skrivet för Y-Studio, både egna texter och översättningar. Har inget inbokat utöver det vanliga och herrejestas vad skönt. Undrar nästan vad jag ska göra med all tid?!

Jag ska skriva:
Färdigt en essä som beställts av mig för cirka hundra år sedan. Men tror att jag äntligen hittade rätt ton i fredags. Och så samma som förra månaden: Jag önskar också att jag skulle hitta (eller alltså: ta mig) tiden för att redigera min chicklit!

Maträtt jag vill testa:
Jag ska resa till Gällivare så jag räknar med att äta nåt riktigt norrländskt. Palt och sånt. Känner att jag har bra koll, hehe.

Drömmer om soliga dagar i Helsingfors.

Drömmer om soliga dagar i Helsingfors.

Favoritkyrkan. Fotograferar den nästan varje gång jag går förbi.

Favoritkyrkan. Fotograferar den nästan varje gång jag går förbi.

Den här boken ska jag läsa:
Alltså saknar verkligen efter att hitta nåt riktigt riktigt riktigt bra. Att jag inte gjort det handlar nog mer om att jag inte riktigt hade fokus och koncentrationsförmåga i januari. Har börjat på Elin Säfströms En väktares bekännelser och gillar mycket!

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Nationen går i tryck. Måste väl vara det största på länge? Ännu kvarstår sista korret och annat smått och gott, men vi är nästan i mål nu!!

En målsättning som är möjlig att nå:
Att bli färdig med essän.

Jag är mest kluven till:
Om jag ska lyckas få i gång träningsrutinen igen. Yogautmaningen i januari blev också på hälft på grund av långa dagar på retreaten, så det gäller att komma igång med yogan också. Mår så mycket bättre när jag yogar!

Det här ger mig energi just nu:
Att jag har klarat av allt jobb i januari och har en lugnare månad på kommande på jobbfronten. Och att jag ska på två (!) resor!

Det här ser jag mest fram emot:
Tre saker: att Nationen går i tryck, att jag åker upp till Gällivare för att hänga där med Jennifer och att Markus och jag ska på spasemester till Estland sista veckan i februari! Februari har verkligen alla chanser att bli en riktigt riktigt bra månad.

***

Vad har du för planer eller förhoppningar på februari?

0

2 svar

  1. Jag älskar Gällivare. Du kommer säkert att äta plättar på Dundret. Det rekommenderar jag åtminstone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »