fbpx

Tio tankar om september

Jag tycker om att planera, fundera och organisera. Allt det här har förhöjts tack vare Friday Lab. Maja är så otroligt bra på att peppa oss alla att ställa tydliga mål – varför är något viktigt för mig? Vi har nu som vana i FL-communityt att vi inleder månaden med en gemensam planeringssession där vi funderar på vad vill få ut av månaden och vad vi har för mål, så bra! Dessutom kul att planera tillsammans.

En av mina favoritbloggare på finska, Satu Rämö som bor på Island, har nu i ett antal månader inlett bloggmånaden med att skriva tio tankar om månaden i fråga och jag tänker att jag ska kopiera det här till min egen blogg (och tycker att du så klart ska göra samma!). Jag snor några av Satus frågor och kompletterar med några egna som passar mig bättre. Nu kör vi!

processed_IMG_20190901_164529-01.jpeg

Första tanken under månadens första morgon:
Är essän publicerad? Vad kommer reaktionerna att bli?

Den här boken ska jag läsa:
Just nu har jag tre fysiska böcker på hälft (hjälp!). 7 + 7 – Brev i en orolig tid av Kjell Westö och Juha Itkonen, Strömsöborna av Rosanna Fellman och Atomic Habits av James Clear. Den sistnämnda ska lämnas tillbaka till biblioteket i morgon (!) så ska försöka snabbläsa den nu. Ser också fram emot Anna Jakobsson Lunds Blynätter som väntar på mig på posten!

Jag ska jobba med:
Ska som vanligt skriva ett antal artiklar för Y-Studio, väntar på briefar från Svenska litteratursällskapet, ska föreläsa om frilansliv i Hangö, och så lite översättning. Ganska vanlig jobbmånad alltså.

Jag ska skriva:
Nästa vecka träffar jag min redaktör för att snacka om Nationen och ska så klart läsa manuset själv före det (för att veta vad vi snackar om hehe). Sen är det redigering som gäller! Vill också göra upp en skriv- och kreativ plan för hösten. Vad ska jag skriva och när? Har så många projekt som väntar på mig.

Maträtt jag vill testa:
Har fått dille på zucchini och lagat både zucchinibiffar med feta och zucchinisoppa med smältost på sistone, men kommer inte på nåt jag funderar på att testa. Men det jag vill göra är att skapa en personlig matbank med “all” mat jag kan laga. Alltså en lista över maträtter där jag kan välja och vraka när jag inte har nån aning om vad jag ska laga för mat.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Det här har ju redan hänt, men essän som publicerades i går har funnits i tankarna länge. Både i går och i dag har jag svarat på otaliga meddelanden kring det och i morgon ska jag faktiskt prata om essän i radio. Knäpp på Vega klockan 13 så ska du höra mig!

processed_IMG_20190822_203400-01.jpeg

En målsättning som är möjlig att nå:
Att jag på riktigt ska anamma min nya jobb- och skrivrutin. Alltså jobb-jobb måndagar och tisdagar, skrivande och kreativitet resten av veckan. Augusti kändes lite som en låtsasmånad på den fronten, men nu ska det bli the real deal. Håll tummarna för att jag lyckas!

Jag är mest kluven till:
Att hösten äntligen sätter i gång och jag är ivrig som bara den, men samtidigt undrar jag om jag har tagit på mig för mycket? I september händer en massa grejer, varav det mesta så klart är kul, men jag vill inte vara helt slut när vi går in i oktober.

Det här ger mig energi just nu:
Yogan och träningen överlag. Om jag känner mig ens lite sur eller arg hjälper yogan, älskar det! Och i dag börjar äntligen handbollen, hurra!

Det här ser jag mest fram emot:
Som sagt, massvis med roligheter, men jag ser verkligen fram emot Friday Lab-retreatet om några veckor! Ska bli så roligt att träffa alla. Längtar också efter tre heldagar på Markus lande. Tänker läsa, sova, tända brasa, dricka rödvin och pussas.

***

Hur ser din månad ut? Och hojta till i kommentarsfältet om du också har en liknande lista på din blogg. Själv ska jag försöka göra det här till en tradition = skriver det in i to do-listan för att inte glömma! Oberoende så hoppas jag att både du och jag ska få en fin månad!

0

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »