fbpx

Vi är alla så olika – hurdan är du?

foto: Felicia Buitenwerf/Unsplash.

foto: Felicia Buitenwerf/Unsplash.

Personlighetstest på internet kan inte påstås vara världens mest exakta vetenskap, men visst är det kul. I och för sig tror jag att det är lite som med horoskop: du läser bara det som passar in på dig och struntar i resten. Trots det kan testerna vara intressanta och ögonöppnande. Liksom jaha, jag är ju faktiskt så där. Ännu roligare blir det om du skickar testet till kompisar eller en partner. I många fall kan det ju faktiskt göra det lättare för en själv att förstå andra (och sig själv).

I somras trillade jag över det här roliga testet gällande kreativa personligheter. Enligt det här supervetenskapliga testet kan vi människor delas in i åtta olika kreativa fack, själv är jag en producer. Mina kreativa styrkor är att jag är bra på ledarskap och får saker gjorda, jag är alltså inte den som drömmer stort utan är väldigt praktisk i min kreativitet. Enligt testet då. Men jag är faktiskt benägen att hålla med.

Foto: Gretchen Rubin

Foto: Gretchen Rubin

I Friday Lab gjorde vi nyligen Gretchen Rubins Four tendencies-quiz, där vi människor delas in i fyra olika personligheter. Själv är jag en upholder, alltså en person som fixar att hålla löften både till mig själv och andra. Det var så intressant att ta del av andras resultat. Vi känner ju inte varandra jättebra i gruppen (ännu), men jag kunde ändå konstatera att de flesta nog passar in i sin tendency.

Ett annat test jag brukar göra med jämna mellanrum är Via Character Strenghts Survey. Senast jag gjorde testet var humor, uthållighet, ärlighet, hopp och vänlighet mina fem mest framträdande karaktärsdrag. Jag har gjort testet några gånger och det är alltid lite olika, men oftast samma grejer i topp tio.

Som sagt: ingalunda exakt vetenskap, men ganska kul ändå. Kan du inte i kommentarerna berätta “vem” du är om du gör testerna? Trots nonsens tycker jag det är kul att diskutera det här. Är det faktiskt jag? Stämmer det?

0

2 svar

  1. Enligt mycreativetype så är jag en "artist" 😀 Jag skulle alltså vara bra på att föra in koncept och idéer till "real life". Och min "untapped potential" är att "Becoming totally fearless in your expression"

    På character strenghts så skulle mina fem främsta sidor rättvisa, nyfikenhet, kreativitet, perspektiv och vilja att lära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »