fbpx

Vart är Kugge på väg? Interrailen börjar nu!

I morse hoppade jag tillsammans med Corinne på ett tåg till Vasa och ska inte tillbaka till Helsingfors förrän om ungefär tre veckor. Jag ska nämligen iväg och interraila! Den här idén föddes redan tidigt på våren och jag köpte min interrailbiljett faktiskt redan i mars men jag har knappt hunnit tänka på att jag ska iväg nånstans. I går packade jag väskan och i dag stressade jag iväg till järnvägsstationen. Jag hann ändå knäppa en selfie på tågstationen innan tåget rullade norrut.

Resan börjar i Vasa eftersom jag blev inbjuden till releasefesten för Svenska Yles nya serie Så jävla duktig. Jag har redan sett alla avsnitt och kan verkligen rekommendera, men mer om serien och den tematiken en annan gång. Eftersom Yle betalade för tågresan hit och mitt hotellrum uppstod det en liten förvirring när jag dök upp på mitt hotell. De hittade inte någon bokning med mitt namn, men jag fick ändå ett rum.

När jag kommer in på rummet inser jag att det knappast var ett sådant här rum jag skulle få. Jag bor nämligen i en svit. Med soffgrupp och bastu och hela köret, haha! Inte precis vardag om vi säger som så. Tre minuter efter att jag kommit in på rummet ringde telefonen och receptionisten sa att hon hade hittat bokningen, men då hade jag redan fått mitt rum så här fick jag stanna. Vilken lyx! Tänker avsluta dagen med kvällsyoga (för det var ju självklart att min älskade yogamatta skulle hänga med på min tågluff).

Yogamattan skymtar lite bakom den stora ryggsäcken.

Yogamattan skymtar lite bakom den stora ryggsäcken.

För eftermiddagen hade jag stämt träff med Linn för att göra en intervju för Y-Studio (lovar länka sen när artikeln har publicerats, garanterar att ni vill läsa!). Linn och jag känner faktiskt varandra sedan ett handbollsläger i slutet av 90-talet och det är alltid lika kul att ses. Extrakul att vi båda jobbar i samma bransch. Eller, kolla Linns Instagrampost, hon förklarar det hela tydligt och bra.

Hela dagen har faktiskt varit ett härligt virrvarr av människor jag känner och gillar. Malin hängde med på releasefesten – det var så kul att se henne efter en lång paus. För den som inte vet så gjorde hon och jag en podd våren 2016. Projekt framgång hette den! På releasefesten träffade jag också många tidigare jobb- och studiekompisar från Yle och Soc&kom. Så kul att få träffa alla och få höra vad som händer i deras liv.

Det är också lite grejen med min interrail. Jag åker iväg för att träffa bra typer som finns lite här och där. I morgon flyger jag till Stockholm – ja tyvärr blev det flyg, fastän jag hade tänkt ta båt till Umeå och sen tåg, men det lyckades inte på grund av tidtabell. I den svenska huvudstaden ska jag träffa några författarkompisar (bland annat Elin!), en Friday Lab-kompis och en studiekompis. På lördag fortsätter äventyret söderut mot Charlotte och Lund.

Jag har på känn att den här bloggen blir lite av en resedagbok, så jag hoppas ni orkar med det. Jag ska också börja redigeringen av Nationen, men först måste jag jobba undan det sista för att sedan koncentrera mig fullt ut på det kreativa. Så kanske det smyger sig in några inlägg om bokskrivande mellan alla tåg- och dagboksinlägg. Nu finns också en ypperlig chans att ställa frågor eller önska inlägg. Vad vill du veta om min redigering? Om att interraila? Om att ha kompisar utspridda i flera olika länder? Om att va kär? Om att … ja vad du nu råkar vara nyfiken på!

0

4 svar

  1. Stalkervarning här men tyckte jag såg dig promenera i Humlegården med en kompis för ca en timme sen när jag var på väg hem från jobbet! Kan det ha varit du? Hade en kollega i sällskap så blev inte av att jag sprang efter er och frågade :/ Hoppas du får en fantastisk resa hursomhelst!!

    1. Haha men ja! Äsch vad synd att du inte hann komma fram och säga hej! Och tack, tror resan blir härlig. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »