fbpx

Midsommar i Köpenhamn

upload.jpg

Tidigt i fredags packade jag ihop mig från Berlin och började min resa mot norr. Min första pit stop blev i Köpenhamn för att hälsa på Catja som bott där nu i drygt ett år. Under knappt två dygn cyklade vi runt i stan, åt massvis med gott, drack goda drinkar och pratade pratade pratade. Just så där som en tänker sig att en helg med en kompis ska vara.

Det var så kul att hälsa på henne och se hur hon bor. Jag lyckades också lösa ett inredningsproblem hon hade, eller snarare hur hon skulle möblera om sin lägenhet för maximal potential. Ungefär fem minuter efter att jag hade sagt “men tänk om vi skulle flytta soffan dit och bordet dit och svänga på sängen” hade vi möblerat om. Ja, vi är båda handlingens kvinnor!

upload.jpg

upload.jpg

Helgen i Köpenhamn var jättebra på alla sätt. I går cyklade vi runt i stan. Jag tror bestämt Köpenhamn kan vara den bästa nordiska huvudstaden, så gulligt och inbjudande och avslappnat. Slår i alla fall Stockholm om ni frågar mig. Lördag kväll avslutades på Tivoli som var lika mysigt som alltid. Vi var på väg hemåt vid halv tolv, men då uppmärksammade servitören oss på att det strax skulle bli fyrverkerier, så då stannade vi naturligtvis kvar. Och wow vilka fyrverkerier! Jättesnyggt och matchat med musik. Så glad över att den snälla servitören tipsade om det.

Så det blev en lite annorlunda midsommar – för det är ju inte precis som att det går att ha fyrverkerier i Finland under sommarens ljusaste nätter. Överlag kändes det inte alls som midsommar eftersom danskarna inte firar, men hur roligt som helst ändå. Som vuxen har jag inte heller haft någon tradition att hålla fast vid under midsommar. För fyra år sedan var faktiskt Catja och Lina och hälsade på i Berlin (jag bodde alltså där då) och då sprang vi ett 10 kilometers lopp. Så det går faktiskt att fira midsommar på tusen olika sätt.

Så stämningsfullt på Tivoli.

Så stämningsfullt på Tivoli.

Nu sitter jag på ett nattåg till Luleå som startade för en timme sedan från Göteborg. Min ursprungliga plan var att åka via Stockholm hem till Helsingfors med färja, men jag var inte alls sugen på att göra det. Jag hade några lösa planer på att träffa en del människor i den svenska huvudstaden, men inget var spikat och ärligt talat kände jag mest för att få vara för mig själv. Sedan resan började för 2,5 vecka sedan har jag varit en (!) dag för mig själv och längtar nu efter lite egentid och lugn. Jag hittade ett jättegulligt Airbnb i Luleå och ser så otroligt mycket fram emot att få uppleva den ljusa natten i norr.

Eftersom jag var rätt sent ute med att boka platsbiljett till tåget fanns det inga sovplatser kvar, så jag sitter på en helt “vanlig” plats. Kanske inte världens bekvämaste sätt att åka nattåg på, men å andra sidan har jag suttit på en massa bussar och flyg som varit ännu obekvämare. På ett tåg går det ju ändå att röra på sig och det finns mycket mer utrymme än på buss eller flygplan. Och i morgon vaknar jag i Norrland. Hur kul är inte det?!

Jag ska förresten sammanställa ett inlägg om hur det funkar att resa med interrailkort/tåg i Europa, så om du har några frågor eller funderingar får du gärna ställa dem och så ska jag göra mitt bästa för att svara på dem. Men en sak kan jag säga ren nu: så himla kul att åka tåg, kan verkligen rekommendera!

Perfekt midsommardukning på Catjas balkong!

Perfekt midsommardukning på Catjas balkong!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »