fbpx

Sista tågresan – vilken interrail!

Om några timmar är jag tillbaka i Helsingfors där resan startade för ganska exakt tre veckor sedan. Tåget rullar mjukt fram på rälsen och jag tänker på de senaste veckorna. Det klassiska: det känns som om det var just jag åkte iväg, samtidigt som det känns som en evighet sedan. Just nu är jag trött men väldigt nöjd. Resan blev inte riktigt som jag tänkt mig, men när blir en resa egentligen just som en tänkt sig?

Framförallt hade jag hoppats på mer skrivtid, men å andra sidan är jag väldigt nöjd över den skrivtid jag fick. Redigeringen har tagit fart och jag börjar känna en försiktig optimism kring texten. Kanske det ändå inte var skrivandet den här resan skulle handla om, fastän jag försökte intala mig själv det. Eller egentligen har den ju i allra högst grad handlat om skrivandet – nu är jag äntligen i gång med redigeringen! Men mest har det ju faktiskt handlat om att träffa människor och det har jag verkligen gjort. Så glad för varenda en.

upload.jpg

Jag har också tänkt en hel del på hur enormt privilegierad jag är som kan resa så här, inga semesterdagar att räkna eller inga chefer som måste godkänna de dagarna. Det är helt okej att åka hem runt Bottenviken fastän tågresorna tar ungefär ett dygn mer än om jag hade tagit färjan från Stockholm – jag har inte bråttom. Min frilanstillvaro möjliggör att jag kan åka iväg för tre veckor, det här är ju faktiskt årets andra resa på tre veckor. Visserligen har jag inte varit helt ledig under den här resan, men det gör faktiskt ingenting. Att jobba någon timme här eller där har gått utmärkt. Det stör mig faktiskt inte alls.

Med tanke på att jag för det mesta bott hos släkt och vänner har resan inte heller blivit så dyr, men jag tänkte skriva ett skilt inlägg om hur mycket resan kostade. Och så ska jag också skriva ett helt praktiskt inlägg om vad som kan vara bra att tänka på under en interrail. Ställ gärna frågor!

upload.jpg

Resan i siffror

Egentligen är det alltid helt omöjligt att sammanfatta en resa, men jag ska göra ett försök med lite siffror. För vem älskar nu inte lite statistik?

0 köpta plastflaskor vatten (tack vare min nya Sigg-flaska)
1 löprunda
2 gånger jag tackat nej till jobb som erbjudits under resan
3 par byxor som gick sönder i skrevet (argh, 3 par!!!)
4 länder (Finland, Sverige, Danmark, Tyskland)
5 lästa böcker (Munametsä, Alla orden i mig, Den stora utställningen, Darling Mona, Big Magic)
7 blogginlägg
8 yogapass
11,5 timmar redigering
12 nya pennor från Muji
13 Instagraminlägg
16 tåg- och bussresor + 1 flygresa
20 nätter borta hemifrån
9614 ord raderade i Nationen

Ja som ni ser: en jättebra resa! Men nu längtar jag verkligen efter ett somrigt Helsingfors och alla nära och kära på hemmaplan. På många sätt är det bästa med att åka bort att komma hem igen. Allt är som vanligt och ändå inte, för att en varit med om en massa nya upplevelser och historier. Och så finns det alltid nya äventyr som väntar runt hörnet.

Här blev det nästan plastflaska, men se nej! I Köpenhamn fick vi vatten i kartongförpackning!

Här blev det nästan plastflaska, men se nej! I Köpenhamn fick vi vatten i kartongförpackning!

0

2 svar

    1. Vad kul att höra Helena! Att åka tåg är verkligen najs! Och är så avis på er alla som bor i Sverige och slipper åka långa vägar för att komma ut till Europa via räls!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »