fbpx

Hemma igen – det här saknade jag

Tre veckor borta hemifrån var precis det jag behövde. Jag har inte jobbat ett dugg utöver att jag svarat på några enstaka mejl som kommit in, men annars har jag verkligen haft totalpaus. Hjärnan har fått vila. Jag hade tänkt att jag eventuellt kunde skriva lite under resan, men utöver en text som var nästan färdig redan före resan har jag inte skrivit. Knappt blogg heller (som ni märkte). Men herrejess vad det har gjort gott. Dessutom verkade det som om att universum hade koll på att jag var ledig, tackade nej bara till ett jobb jag gärna hade gjort medan det nu börjat trilla in nya jobbförfrågningar.

Efter resan känner jag att jag har så mycket ny energi och kreativa resurser. Inte så att jag sprutar ut en massa idéer just nu, utan snarare att jag kan förvalta och förverkliga dem mycket bättre nu efter än före då jag var rätt så trött och sliten. Den senaste veckan har jag också allt mer börjat sakna jobbet och ser det som en bra grej för det betyder ju att jag trivs med mitt jobb.

upload.jpg

Annat jag saknat under resan är:

  • Yogan. Visst kunde jag ha yogat under resan också, men utan matta är det inte så najs. I januari yogade ju varje dag, ska försöka fortsätta med det nu. Kanske inte varje, men nästan! Min rygg mår så mycket bättre av det. Jag ska klämma in en kvällsyoga ännu före jag lägger mig!

  • Skrivandet! Har massa energi och pepp. Ska finslipa en kort text och sen ta itu med chickliten jag skrev under NaNoWriMo 2016 medan Nationen hänger hos min redaktör.

  • Handboll och annan svettig träning. Vi har så klart promenerat mycket och en dag cyklade vi ju en rätt lång runda (men en stor del av det var nerförsbacke) så jag saknar det där riktiga flåset.

  • Grönsaker. Vi har mest ätit på restaurang och då blir det inte alltid så hälsosamt och fräscht. Jag har drömt om broccoli och kylskåpskall gurka. Det var också det första jag handlade i dag.

  • Vardagsrutiner. Handla, laga mat, slappa i soffan, träffa vänner. Blogga!

  • Tid för Friday lab. Vi får ett fredagsmejl fullt med massa intressanta poddar, artiklar och Ted talks men jag har bara snabbt ögnat igenom mejlen under resan så jag ser fram emot att fördjupa mig i dem. Vi hade just en session och är så taggad på att ta mig an de nya uppgifterna. En uppgift kan du som läser faktiskt hjälpa med!

  • Finländskt kranvatten. Det första jag gjorde när jag kom hem i dag var att gå direkt till köket, ta fram ett glas, fylla det med vördnad och dricka. Aaah. Bästa känslan!

Ja det var väl ungefär det jag saknat. Mest ganska vanliga saker alltså. Men jag tycker det bara betyder att resan varit just perfekt längd. Tre veckor kändes som en jättelång tid och jag hann börja sakna vardagen och rutinerna så det känns hur bra som helst att komma hem nu. Att Helsingfors och Finland valde att charma med sol och snyggväder var dessutom den allra bästa välkomsten hem!

Vad brukar du sakna när du reser?

0

2 svar

  1. Jag brukar sakna min kaffekokare! Sen börjar jag efter ett tag sakna allt annat också, men så att jag har ett lite glorifierat minne av hur det var. Lite som att jag tror att jag kommer att vara en bättre version av mig själv så fort jag kommer hem. Ibland är jag faktiskt lite bättre också.

    1. Ja just det, jag dricker ju inte kaffe så hade inte tänkt på det. Men blev nog väldigt lycklig just av att dricka mitt favoritte till frukost! Och jag tror nog att en kommer hem som en liiite bättre version. Nya lärdomar, insikter, händelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »