fbpx

Argentina, Chile och Uruguay 5500 km senare

upload.jpg

Resans sista dag är här, om några timmar åker vi mot flygplatsen i Buenos Aires och landar i ett (vad jag förstår på sociala medier) slaskigt Helsingfors i morgon kväll. Trots ambitioner om att hålla bloggen vid liv under resans gång har det ekat tomt här, det har helt enkelt inte funnits tid. Eller tid och tid, allt är ju så relevant. Men efter att vi åkte iväg från Bariloche den sista februari har vi haft ett hektiskt tempo och hunnit besöka Valparaíso i Chile (och därifrån en day trip till Casablanca Valley för att besöka två vingårdar), mer vin i Mendoza, en färjeresa till Uruguay och Montevideo och lite Buenos Aires ännu här på slutet.

Förra veckans måndag vaknade vi ännu i Chile men hoppade sedan på en buss mot Argentina och staden Mendoza. Och vilken busstur då! Helt otroliga vyer! Jag satt med näsan fastklistrad i fönstret och har ungefär hundra bilder på mobilen, hehe. Bilderna gör naturligtvis ingen rättvisa för hur fint det var, men en liten glimt kanske. Efter bussresan har det inte varit många lugna stunder. På tisdag var vi på wine tour i Mendoza och efter det tog vi direkt nattbuss till Buenos Aires för att sedan ta färja till Uruguay för en natt för att träffa en kompis och för att Markus skulle få se ett nytt land och jag huvudstaden Montevideo där jag aldrig varit tidigare (har däremot varit i den lilla staden Colonia två gånger). 

upload.jpg

upload.jpg

I Montevideo var det stekande hett och efter några intensiva resdagar bestämde vi oss för att betala för en late check out och hängde så gott som hela torsdagen vid hotellets takpool. Ett riktigt gott beslut kan jag säga! Härligt att ta en helt kravlös dag med sol och bad. På torsdag kväll tog vi färjan tillbaka till Buenos Aires över stormiga vatten. Flaskorna flög omkring i kaféet och personalen delade ut spypåsar (!!) till alla som ville ha. Två franska tjejer bredvid oss spelade sänka skepp. Nu tycker jag det är lite underhållande, i stunden kändes det som en ganska morbid lek. Och jag måste berätta en lite lustig detalj från färjan: före vi klev ombord fick vi skoskydd som alla skulle ta på sig, antagligen för att inte smutsa den heltäckande mattan (som faktiskt var rätt smutsig). Men kändes ju rätt galet att flera hundra personer går omkring på en katamaran med skoskydd. Som en gigantisk och gungande lägenhetsvisning. 

De sista dagarna av resan har vi mest gått runt, tagit det lugnt och ätit. På lördag åkte vi till en närliggande by med våra kompisar och det var så kul att hänga med dem. Vilken rikedom ändå att ha vänner på så många ställen i världen. Jag hoppas verkligen att de kommer och hälsar på i Finland så vi kan få bjuda på samma gästvänlighet som vi fått ta del av. Under resan har vi faktiskt träffat kompisar i alla länder. I Chile hängde vi med Christa och Micke som reser runt i Sydamerika i tre månader och i Uruguay åt vi middag med Meeri. Alltid kul att träffa folk på andra håll i världen tycker jag. 

upload.jpg

Det här inlägget blev nu ett lite kaotiskt och snabbt försök att summera den senaste veckan men jag ska skriva ihop några mer detaljerade inlägg från resan. Jag hade lite krångel med min Lightroom-prenumeration så jag har inte heller kunnat editera några bilder från kameran, så det får bli mitt projekt så fort vi är hemma igen. Har en del riktigt fina bilder som jag är nöjd med. Om du har några frågor eller funderingar om resan får du gärna ställa dem så ska jag svara enligt bästa förmåga!  

Och för den som undrar: ja, resan har varit fantastisk! Vi har fått uppleva så mycket, sett otroliga vyer och ätit en massa god mat. Kan inte tänka mig hur resan eller sällskapet kunde ha varit bättre. Nu är jag mer än redo att komma hem och börja jobba. Känns som att hjärnan verkligen fått vila och att jag har massvis med ny energi som jag vill ta i bruk. Så en perfekt semester med andra ord! 

upload.jpg

0

2 svar

  1. Hahaha skopåsarna?!! Jösses vad roligt.

    Och jag vet en tjej som nog skulle blivit sjösjuk (:

    Saknar dig massor nu. Kom hem!

    1. Ja alltså what? Det stod en snubbe med världens längsta skoskydds"slang" som han rev skoskydd ur? Och så tassade vi alla omkring med dem på båten? Och ja, jag mådde nog väldigt illa en stor del av resan men fokuserade på min ljudbok och att andas.

      Men vet du vad?! Vi ses på onsdag! Om du kommer till kontoret då!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »