fbpx

Nationen: en lägesuppdatering

Förra veckan träffade jag min redaktör och hon sa äntligen de magiska orden: nu är boken färdig. Tänk! Visserligen återstår lite korr och språkgranskning men sen är den faktiskt färdig! Nån gång i mitten av februari skickar vi den i tryck och i mars landar den i bokaffärer och bibliotek och slutligen läsarnas händer.

Tidigare i veckan såg jag faktiskt att Nationen redan finns beställd till Helmet-bibborna och att den finns på både svenska och finländska Adlibris. Förra veckan fick jag också hålla i den fysiska vårkatalogen för första gången. Allt det gör att det hela känns mer konkret. Nu är det faktiskt på gång. Knappa tre månader och så håller jag boken i min hand. Äntligen!

För den som missat det så har jag alltså skrivit det första utkastet för Nationen i november 2014, så det kanske är helt förståeligt att jag börjar vara trött på den. Utgivningsbeslutet fick jag redan i september i fjol så väntan har varit lång.

 

Älskar sloganen som de på Förlaget skrivit: Sprit, sex, handboll och ett studieliv som aldrig vill ta slut

Älskar sloganen som de på Förlaget skrivit: Sprit, sex, handboll och ett studieliv som aldrig vill ta slut

 

När vi träffades med min redaktör förra veckan pratade vi inte alls om själva romanen (eftersom den är färdig färdig färdig) utan mer om marknadsföring, releasefest och allt annat som jag tycker är kul! Jag vet att en del författare inte är speciellt taggade på det här med marknadsföring men för mig är det en av de roligaste bitarna. Det är väl klart att jag vill att boken ska sälja efter att jag lagt ner så mycket tid på den?

Releasefesten blir fredagen den 27 mars på Nylands Nation och jag är så glad över att jag fått boka Nylle. Jag vet inte hur många fester jag varit på där under min studietid? Men många! Mer detaljer samt Facebookevenemang följer på nästa års sida, men jag kan redan nu säga att det kommer att bli fantastiskt!

Nu har jag en fråga till dig som läser: är det nåt kring den här processen som du undrar över eller något som har blivit oklart? Och hur taggad är du på Nationen?

0

2 svar

  1. Åh vad härligt, grattis igen, Författaren! Skulle vara roligt att få en överblick över alla ”moment”, vad allt det innebär att skriva bok. Allt från att börja skriva (är man vanligtvis i kontakt med förlag från start?) till just release-fest. /Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »