fbpx

Checkade in på lyxhotell

I torsdags gjorde jag nåt som jag hoppas att ska bli en framtida tradition. Jennifer och jag checkade in på hotellet St George för att gå igenom det gångna året i våra företag. Jag har redan i några år gjort en genomgång i slutet av året, men den här gången gjordes genomgången i lyxförpackning! Vi hade först planer att gå på brunch men min hjärna jobbade på högvarv och det tog inte länge innan jag lyckats övertala Jennifer om att vi lika bra kan sova en natt på hotell.

Och hur glad är jag inte över att hon också tyckte det var en bra idé?!

Wintergarden på St. George. Jättemysigt och öppet för alla!

Wintergarden på St. George. Jättemysigt och öppet för alla!

Stilrena och snygga rum. Egentligen är väggarna typ ljusrosa, men det syns inte här.

Stilrena och snygga rum. Egentligen är väggarna typ ljusrosa, men det syns inte här.

Både Jennifer och jag har haft ett ekonomiskt bra år och att kunna fira och sammanfatta det tillsammans var så kul. Att ha en “kollega” som Jennifer är guld värt i mitt annars rätt så ensamma jobb. Vi jobbar egentligen med helt olika saker, men det spelar ingen roll. Vi förstår båda varför vi väljer att göra så här och vilka förutsättningar som krävs för att lyckas med eget företag.

Vi är också bra på att påminna varandra om att det är bra att stanna upp och gå igenom det som hänt. Jennifer fixade en business review åt oss med diverse frågor som vi båda svarade på för oss själva och ibland berättade för varandra när vi insåg nåt kul eller hade en fråga till den andra. Så bra koncept! Ska skriva ett skilt inlägg om hur vi gjorde om du vill göra nåt liknande!

Den bästa kollega och vän jag kunde tänka mig. <3 Foto: Jennifer.

Den bästa kollega och vän jag kunde tänka mig. <3 Foto: Jennifer.

Mitt företag har nu varit inne på sitt femte verksamhetsår och det har gått bättre än bra. Sådant blir ändå snabbt självklart för en själv så då är det bra att stanna upp och fira!

Själva hotellet var precis så bra som jag hade tänkt mig, men som vanligt har Jennifer beskrivit det så bra att jag bara skickar er vidare till henne. Själv gillade jag inredningen på rummet (matchade min dator och nya glasögon perfekt!). Också spa-avdelningen var najs (så otroligt goda nötter man fick där, mums!) och frukosten som jag redan testat en gång i somras var just så bra som jag kom ihåg. Wintergarden med cocktails var också en hit. Jag drack en drink med popcorn?! God var den också (och popcornen blandades alltså inte in i drinken).

Foto: Jennifer.

Foto: Jennifer.

Om du är företagare rekommenderar jag verkligen att åka iväg nånstans för ett dygn, antingen ensam eller med en kompis. Det behöver ju inte ens vara långt borta eller ett lyxhotell, bara något som bryter vardagen. Om man aldrig stannar upp och funderar på hur året egentligen varit är det svårt att se vad som behöver ändras – eller vad som varit perfekt som sådant. Och oberoende av om året varit en ekonomisk succé eller inte så är det bra att fira sitt eget företag och att man faktiskt fixade det ett år till.

Har du haft någon firmajulfest i år? Antingen som anställd eller företagare?

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »