fbpx

Säg hej till Nationens omslag!

I dag publicerades Förlagets vårkatalog och det betyder att jag äntligen får visa upp omslaget till Nationen! Jag är så otroligt nöjd över slutresultatet och så tacksam till Nanó Wallenius (som alltså gjort omslaget) för att hon orkade lyssna och ta till sig mina ändringsförslag. Jag var nog kanske ingen lätt författare att jobba med, men det blev ett fantastiskt slutresultat som jag är jättenöjd med!

Omslaget förmedlar just den känsla jag vill. Det är lite snuskigt och sunkigt och speglar alla tre huvudkaraktärer och studielivet på ett fint sätt. Min egen sångbok får också vara med, hur kul?! Jag fotade min väldigt söndersnapsade sångbok i somras och tycker att det är kul att min egen studietid får vara med och representera den här hyllningen till studielivet som jag skrivit.

I Förlagets katalog beskrivs Nationen på ett sätt som jag blir så glad av – klistrar in texten nedanför omslaget. Det är alltså inte jag själv som skrivit beskrivningen, utan det har min redaktör gjort. Jag har så klart flikat in kommentarer, men grundidén kom från Förlaget. När jag läste texten för första gången var min tanke att “den här boken vill jag läsa”. Sen insåg jag att jag ju har skrivit den. Haha. Hjärnan alltså?!

 

Omslag: Nanó Wallenius.

Omslag: Nanó Wallenius.

 

Nationen – En underhållningsroman

På dansgolvet på studentnationen Västra Nylands Nation i Helsingfors trängs Astrid, Saga och Mikael. Astrid bor praktiskt taget här, för henne betyder nationen allt och hon är redo att torka upp gulisarnas spyor för att en dag bli ordförande. Saga är egentligen alldeles för gammal, en dinosaurie som vuxit fast i den ölluktande inredningen. Hon är lite för tjock, fattig och full medan hennes vänner pysslar blöjtårtor inför ännu en babyshower utanför stan. Mikael hör egentligen hemma på handbollsplanen men om man studerar måste man festa, eller? När hans dröm om Bundesligan går i kras tappar han greppet och hans beteende får oanade konsekvenser.

Nationen är en grundkurs i studieliv för den som ännu har alla fester framför sig, eller en nostalgitripp för den som inte längre är tvungen att panta flaskor för att ha råd med cigg.

Michaela von Kügelgen beskriver de galna festerna, vänskapsbanden och hjärtesorgerna med värme, humor och kärlek i denna underhållande feelgoodroman om studielivet.

Förlaget_10_2019_Michaela_von_Kugelgen_highres_001-2 LITEN.jpg

Och hur fint är inte det här författarporträttet? Niklas Sandström är en så otroligt bra fotograf. Jag blev supernöjd med bilderna senast och jag blev supernöjd nu. Ni ska få se de övriga bilderna senare, men jag tycker det är ganska kul att det är halarbilden som blev vald till katalogen. Jag tänkte att vi fotar halarbilder mest på skoj och så blev det mitt “officiella” porträtt i katalogen. Oh well, fin bild och jag går ju verkligen all in i temat.

Nu vill jag veta vad du tycker om omslaget och ifall du blir sugen att läsa? Skriv en kommentar eller klicka på hjärtat. <3 Boken kommer i mars så det dröjer ännu ett tag, men snart får jag hålla boken i handen! Längtar så!

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »