fbpx

Vit måndag, pizza och en roman

I dag är det white Monday, alltså motsatsen till black Friday. En dag då vi i stället för att konsumera något ska låta bli att köpa nåt alls och helt enkelt ägna några tankar åt vår egen konsumtion. Behöver vi faktiskt alla de där grejerna vi suktar efter? Ni vet känslan när man kollar på tv-shop (eller kollade, jag äger ju ingen tv mer och vet inte om tv-shop längre är en grej?) och så gör de reklam för någon ultrabra mopp eller magmuskelmaskin och man bara känner att det där behöver jag. Eh?

Det är så otroligt lätt att falla i konsumtionsfällan och tänka att det är väl klart att jag behöver nya skor, byxor, tröjor, träningskläder osv. Jennifer skrev ett träffsäkert inlägg om det. Läs det!

Själv är jag fortfarande post-flunsig men vågade ta mig till kontoret i dag. Trots seg hjärna har jag haft en rätt så produktiv dag. Nu ligger jag i soffan och funderar på när det är okej att gå och lägga sig? Jag läser Sanna Tahvanainens Körsbär i snön som jag borde återlämna på bibban senast på onsdag men har drygt 200 sidor kvar att läsa och min koncentration tycks vara ganska skräpig just nu så vi får se hur det går. Men boken är alldeles underbar. Kan verkligen rekommendera den! Den handlar alltså om en sommar i Sylvia Plaths liv och när jag läser glömmer jag hela tiden bort att det inte är Plath själv som skrivit. Det är den tredje romanen i Tahvanainens kvinnotrilogi och jag kan rekommendera alla!

Lite missformad men god pizza!

Lite missformad men god pizza!

processed_IMG_20191123_194543-01.jpeg

Helgen kom och gick och var en av de lugnaste helgerna på hela hösten. Markus fick en pizzasten av en kollega som flyttade utomlands så vi testade på att laga pizza och det blev faktiskt jättegott! Som den potatisälskare jag är så valde jag naturligtvis att ha potatis på min pizza. Potatis, getost och rosmarin och creme fraiche i stället för tomatsås. Mmm!

Inkommande söndag är redan den första december och där börjar den sista månaden under det här årtiondet. Jag är ovanligt förväntansfull inför 2020. Jag inbillar mig att bytet av årtionde kommer att medföra radikala ändringar i mitt liv, fastän jag ju på ett rationellt plan vet att mitt liv inte har så mycket att göra med vilken dag, vecka, månad eller vilket år det är. Men det är ju skönt att kunna låtsas att det har en betydelse.

Nu undrar jag om jag ska orka koncentrera mig på boken en stund eller kanske kolla på en serie? Så otroligt rastlös just nu och det hjälper ju inte att jag mest legat hemma den senaste veckan. Men jag hoppas att jag äntligen håller på att bli frisk. Jag är trött på att vara trött och seg. Jag vill uträtta stordåd!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »