fbpx

Hemma igen – tyvärr i sjukstugan

Hallå! Här lämnade jag er vind för våg med sinnebilden av en massa nakna tyskar när jag fortsatte glädjas i min favoritstad. Det blev några intensiva men väldigt bra dagar i Berlin. Varje gång jag är där längtar jag verkligen efter att få stanna en längre tid. Jag vill inte flytta dit för evigt, men kanske för tre eller sex månader? Ett år?

Oberoende så är Berlin ett av mina favoritställen i världen. Där bor människor jag tycker om och så är det något med stämningen som är magisk. Jag trivs helt enkelt.

Men vad gjorde jag då? Hängde massvis med Minna, Martin och deras urgulliga son. Vi lekte lejon och busade, så kul med en nästan två-åring – framförallt när jag inte har något ansvar hehe. Fick också träffa mina andra vänners åtta veckor gamla bebis. Så liten och söt.

Vegan 1990 living i Friedrichshain har blivit min nya favoritrestaurang i Berlin. Gå hit! Så otroligt god vietnamesisk mat i typ tapasformat.

Vegan 1990 living i Friedrichshain har blivit min nya favoritrestaurang i Berlin. Gå hit! Så otroligt god vietnamesisk mat i typ tapasformat.

På lördag blev det en heldag på tyska när jag första brunchade med min släkting och så bjöd Minna och Martin deras kompisar hem till dem på kvällen. Fastän jag förstår tyska flytande och också pratar flytande så kände jag mig så korkad hela kvällen. Mitt ordförråd är ju minst sagt passivt just nu. Men snacket flöt nog på och Minna och Martin fyllde i de ord jag inte hittade och svarade snällt på frågor i stället för mig (så skönt med kompisar som känner en bra och kan svara minst lika bra på allt möjligt som gäller mig).

Jag hann också köpa ett par nya glasögon från min favoritaffär där de gör glasögonen färdiga på 20 minuter (!) med hjälp av en robot. Jag använder glasögon dagligen så jag tycker det är kul att kunna variera lite. De glasögon jag köpte för två år sen när jag skaffade glasögon är alldeles för låga i styrka. Jag ser ju nog med dem, men inte riktigt så bra som jag ser nu med de nya. Plus att jag är så nöjd med dem!

Nya glasögon och Brandenburger Tor. Ganska exakt 30 år sedan muren föll och folket strömmade här igenom!

Nya glasögon och Brandenburger Tor. Ganska exakt 30 år sedan muren föll och folket strömmade här igenom!

God bagel på kaféet Wahrhaft Nahrhaft. Jättegulligt ställe!

God bagel på kaféet Wahrhaft Nahrhaft. Jättegulligt ställe!

Vi hann också med ett escape room, den här gången ett rum som hette Go West. Vi blev inlåsta i ett DDR-hem och skulle försöka ta oss till väst och det lyckades vi med! Vår tid på drygt 43 minuter är den bästa tiden jag nånsin haft i ett escape room. I de flesta rum har jag lyckats ta mig ut med bara någon minut kvar (eller inte kommit ut alls). Så spelet kändes ju nästan för lätt (hehe), men väldigt kul och många olika sorters uppgifter.

Sedan söndag kväll är jag hemma igen. Redan på måndag kände jag mig lite konstig och på tisdag vaknade jag med halsont och försöker nu vila så att jag blir frisk. Med tanke på att jag inte varit sjuk eller förkyld sedan september i fjol (!) så är det kanske helt okej att ta det lugnt. Jag har i alla fall hunnit kolla ikapp alla avsnitt av favoritprogrammet Masterchef Australia och nu står Markus i mitt kök och kokar soppa med massvis av ingefära och chili.

Hahahah älskar den här knäppa bilden på oss.

Hahahah älskar den här knäppa bilden på oss.

Lyckligtvis har jag inte så mycket akut jobb just nu, så det är helt okej att ta det lite lugnare några dagar. Mest grämer jag mig över att jag antagligen inte kan spela i fredagens match, men sånt är det. Min fina yoga-streak är nu också bruten, men det kommer ju alltid att komma mer yoga. På tal om det så är vår yoga- och skrivretreat nästan full! Men ska berätta mer om det senare.

Ja ja, det här blev nu ett väldigt pladdrigt inlägg om än det ena, än det andra. Men min hjärna har inte världens bästa fokus just nu så det här är vad den klarar av att leverera. Har du magiska tips som kurerar flunsa eller annat skoj till sjukstugan får du gärna skriva det i kommentarsfältet.

0

2 svar

  1. Berlinresan låter verkligen härlig. Men trist att du känner dig dålig. Hoppas du kryar på dig snabbt. Känner mig själv lite krasslig och försöker intala mig att det inte är något, bara jag får sova blir det bra. 🙂

    1. Tack Helena! Hoppas du inte blir sjuk på riktigt. Jag mår helt okej, men ändå inte helt i skick för att jobba. Men verkar ändå ha kommit rätt lindrigt undan. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »