fbpx

Underbar höstresa till Uppsala

Matchade Uppsala med min nya jacka. Har varit så otroligt nöjd med den och fattar inte hur jag tidigare klarat mig utan den?!

Matchade Uppsala med min nya jacka. Har varit så otroligt nöjd med den och fattar inte hur jag tidigare klarat mig utan den?!

Det var nån gång i augusti som Jennifer frågade mig om jag har lust att hänga med på en resa till Uppsala för ett bloggsamarbete hon skulle göra. Jag sa direkt ja och förra veckan var det äntligen dags. På onsdag kväll hoppade vi på Viking Line och på torsdag kring lunch var vi framme i Uppsala. Efter det följde 2,5 intensiva dagar fyllda med program – varav det mesta gick ut på att syssla med en av mina favoritgrejer i livet: att äta.

Vi åt verkligen så mycket gott under hela resan. Så mycket gott att när jag kom hem på lördag kväll så hade jag inte lust på nåt annat än burkärtsoppa, haha. Bland det godaste vi åt var lördagens tidiga lunch på Klostergatan 5 som hade öppnat en vecka tidigare. Vi fick så otroligt bra service (inte alls en självklarhet under resan) plus att salladen med de varma grönsakerna och mozzarellan samt bullen kan vara det godaste jag ätit på länge. Gå dit om du ska till Uppsala!

Lunch på Klostergatan 5.

Lunch på Klostergatan 5.

Uppsala = Nordens Amsterdam?

Uppsala = Nordens Amsterdam?

En kväll åt vi också sexrätters middag på hotellet efter att jag övertalat Jennifer att vi inte blir mätta på den mindre menyn. Eh, nu gick det i stället så att vi inte orkade äta den sista efterrätten! Alltså jag (!) orkade inte äta upp allt. Händer typ aldrig. Aldrig. Men menyn var verkligen god, massa underbara smaker som jag vet att jag inte skulle kunna få till i mitt eget kök. Just det tycker jag är det bästa på restaurang: att äta sånt jag kanske inte kan laga själv (åtminstone inte hur lätt som helst).

Överlag var hotellet Villa Anna superfint och mysigt. Vi bodde ju i värsta lyxsviten med ett vardagsrum, sovrum och badrum lika stort som typ hela min lägenhet. Sängen var stor och skön och jag sov ovanligt gott och inte ens ryggen krånglade. Frukosten var också jättegod och var något utöver det helt vanliga, vilket jag verkligen uppskattade. Otroligt lyxigt att få beställa in varmrätt. Jag fick också en stor temugg vilket gjorde mig glad (verkligen hatar små muggar, är det liksom meningen att man ska dricka tre klunkar te, va?).

Programmet var som sagt späckat. Under våra 2,5 dagar i Uppsala så hann vi utöver all mat med en löprunda på fem kilometer, teater, spa, escape room, botaniska trädgården, universitetsbyggnaden och allmänt strosande i ett vackert och höstligt Uppsala som sprakade av färger. Att det dessutom är en studentstad kändes hemtrevligt. På fredag kväll när vi gick hem från restaurangen såg vi igenom fönstret något som verkade vara en riktigt rolig nationsfest.

Älskade alla broar som gick över ån. Varför är broar så mysiga?

Älskade alla broar som gick över ån. Varför är broar så mysiga?

Universitetsbyggnaden var minst sagt imponerande.

Universitetsbyggnaden var minst sagt imponerande.

Det här var faktiskt första gången som jag besökte Uppsala och föll genast pladask. Så otroligt vackert och mysigt och jag kände direkt att här kunde jag bo. Med ån som löper igenom staden plus alla cyklar kändes Uppsala som Nordens Amsterdam. Överlag så skön stämning i hela staden och massvis med bra restauranger och mysiga kaféer.

Vill du veta mer om Uppsala ska du naturligtvis kolla in Jennifers proffsiga inlägg med mer specifik information om vad och var vi åt och vad vi gjorde. Alla foton i inlägget är också hennes. Det var ju egentligen jag som agerade hovfotograf vid sidan om sällskapsdam, men resultat blev att jag fick en massa fina bilder!

Det bästa med resan var så klart att hänga med Jennifer. En av mina nyaste vänner men också en av mina bästa. <3 Hon lär mig nya saker hela tiden och lyssnar och stöder och peppar. Jag älskar att vi kan dela företagarvardagen med varandra och inte behöver känna oss så ensamma med våra enkvinnoföretag. Det här var vår första gemensamma resa, men jag hoppas att det inte blir vår sista.

Världens bästa Jennifer och jag, båda klädda i lånekläder från Vaaterekki. &lt;3

Världens bästa Jennifer och jag, båda klädda i lånekläder från Vaaterekki. <3

0

4 svar

  1. Wow vilket fint inlägg Kuggekugge! Och hur bra att du inte bara var en perfekt fotograf utan också en riktigt bra modell! Ser fram emot fler resor med dig <3

    1. Hehe hade ju övat mig just inför på det här med att modella! 😉 Och jaaa, när ska vi till Sydamerika?!

    1. Tack Emma! Var SÅ nöjd när jag hittade den på Stadium. En Didriksons som jag räknar med att ska hålla mångamånga år! <3 Ämbar med te låter rätt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »