fbpx

Två veckor till Köpenhamn + föreläsning om skrivande

Allt är egentligen bra just nu men ändå känner jag mig rastlös. Jag skyller på vädret, allt det gråa där utanför som knappt börjat och ska fortsätta i flera månader. Vädret är knappast ändå orsaken till att jag är sur och lättretlig just nu. Orsaken är, som det brukar vara, bristen på skrivtid. När ska jag liksom lära mig det? Att jag blir tvär när jag inte skriver? Kanske en dag.

Men redan om två veckor åker jag till Köpenhamn för att skriva. Längtar så otroligt mycket. Jag vet att det är grått också i Köpenhamn, men där är vardagen ändå inte samma som här hemma i Helsingfors. Jag har en dröm om att stiga upp tidigt, koka te, skriva några timmar, köra ett yogapass med Adriene, gå ut på lunch och sedan sitta på nåt mysigt kafé och skriva. Planen är att jobba allt vad det går med min chicklit. Jag har i dag jobbat på min synopsis/plot och ser fram emot att komma i gång med skrivandet.

Samtidigt som det skrämmer mig så otroligt mycket. Jag har visserligen en grund att stå på med 50 000 ord, men det känns ändå som att börja från början. Vilket också känns så otroligt skönt. Jag har inte tröttnat på min huvudkaraktär Stella, jag har inte tröttnat på de där orden.

Ungefär så här glad är jag över att åka till Köpenhamn. Foto: Jennifer.

Ungefär så här glad är jag över att åka till Köpenhamn. Foto: Jennifer.

Dagen innan jag hoppar på planet till Köpenhamn ska jag prata om skrivande på Waffle Wednesday på Wonderland. Rubriken är inget mindre än “How to write a book?” och tanken är att jag ska prata om det temat i ungefär 20–25 minuter. Jag har inte ännu börjat planera mitt snack mer än att min hjärna slänger fram idéer med jämna mellanrum.

Nu vill jag fråga dig: vad skulle du vilja höra under en föreläsning om hur man skriver en bok?

Den officiella beskrivningen av evenemanget låter så här: A lot of people dream about writing a book someday, but most don’t get past the first pages. Life is too hectic and there never seems to be time to actually sit down and write, nevertheless to write a whole book. Author and journalist Michaela von Kügelgen shares her best tips on writing and will inspire you to start and finish that book project of yours!

Waffle Wednesday-evenemanget är öppet för alla! Jag kommer att prata engelska (!!) och det serveras våfflor efteråt. Jag lovar också att svara snällt på alla eventuella frågor. Ses vi där?

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »