fbpx

Omslag, katalogtexter och annat som händer

Just nu står det ganska stilla på skrivfronten (jag väntar på kommentarer på Nationen och chickliten har igen hamnat i skugga (för att inte tala om den här bloggen då)), men på andra skrivrelaterade fronter händer det desto mer. Bara under den senaste veckan har omslag, katalogtexter och författarporträtt blivit färdiga. Det finns ju så mycket som är kopplat till boken men som har noll procent med själva texten att göra. Själv råkar jag ju vara en person som gillar allt det här och har varit mycket engagerad i alla processer hehe.

Till exempel grafikern som gjorde omslaget fick inget lätt jobb med mig och alla mina krav, men nu är jag himla nöjd med omslaget. Det speglar perfekt både innehåll och stämningar och det jag vill att Nationen ska vara och representera. Jag längtar efter att få dela det med er, men det dröjer några veckor ännu. Också porträtten blev jättefina, de redigerade bilderna trillade just in i min inbox, men dem får ni också vänta på.

 

I botaniska trädgården i Uppsala.

I botaniska trädgården i Uppsala.

 

Katalogtexten blev också såå bra. När min redaktör skickade förslaget till mig var min första tanke “oj, den här boken vill jag läsa!” och så insåg jag att ja, det är ju faktiskt jag som skrivit den … Alltså. Nu gäller det bara att leva upp till förväntningarna då, gulp! Helt sjukt egentligen att det blir en bok. Jag kommer nog inte att tro det förrän jag håller den färdiga boken i handen. Vet inte exakt när, men nångång februari/mars typ?!

Jag är redan lite nervös för reaktionerna och i går påminde Facebook faktiskt mig om en tre år gammal dröm som jag tänker att passa på att dela här. Nationen är ju i allra högsta grad underhållning och därmed inte kanske anses vara “riktig” litteratur.

 

Skärmavbild 2019-10-15 kl. 21.08.46.png

 

Så i väntan på både nobelpriset i litteratur och riktigt sura recensioner då! Dåliga recensioner på Vad heter ångest på spanska? finns ju här ifall du missat!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »