fbpx

Ljudböcker på under fem timmar + en rabattkod till Nextory

Reklamsamarbete med Nextory

Jag måste börja med att erkänna en grej: i början hade jag otroligt svårt för ljudböcker. Mitt största problem var nog att jag tyckte att böcker på tio till femton timmar är helt för långa. Det är omöjligt att hänga med i en så lång ljudbok utan att tappa tråden – trodde jag. Men jag hade fel, det går!

Det som totaländrat mitt lyssnande är mina nya bluetooth-hörlurar, nu kan jag verkligen lyssna på böcker när som helst. Jag har lyssnat när jag städat hemma, diskat, fixat med tvätt, åkt spårvagn in till centrum osv osv. Tidigare har jag bråkat med en massa sladdar och det har gjort mig galen, men kanske ni andra är vana vid sladdar och då är kanske inte just själva hörlurarna ett problem, utan kanske snarare längden på böckerna.

Många ljuböcker är långa. Därför tänkte jag tipsa om ett antal bra ljudböcker som inte är så långa, faktiskt är alla böcker under fem timmar! Se det som en mjuklandning i ljudboksvärlden. Ingen springer ju ett maraton på första försöket så att börja med en femton timmars bok är kanske inte rätt väg att gå när det finns en massa bra böcker på under fem timmar. Alltså: vad ska du lyssna på? Jo, varför inte börja med någon av följande. Längre ner i inlägget hittar du en rabattkod till Nextory så du kan börja lyssna direkt.

1.jpg

3 x kärlek och uppbrott

Det är något som inte stämmer av Martina Haag – 4 h 26 min. En roman om att plötsligt bli dumpad medan exet fortsätter livet med en annan. Älskar den här boken! Inläst av Martina Haag själv.

Allt som blir kvar av Sandra Beijer – 4 h 27 min. Ytterligare en roman om att bli dumpad. Älskar framförallt Sandra Beijers språk. Var också rätt så heart broken när jag läste boken så den funkade perfekt just då. Också Beijer läser in romanen själv.

Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen – 1 h 44 min. Fantastiska dikter inlästa av Tikkanen själv. Det är rakt och ärligt, ingen “svår” poesi.

2.jpg

3 x feminism och singelskap

Män visar kuken för mig av Caroline Hainer – 5 h 23 min. En sorts essä om dickpics. Jag gillade verkligen den och rekommenderar för alla som nån gång fått en dickpic – eller som aldrig fått en.

Nuckan av Malin Lindroth – 2 h 28 min. En otroligt ärlig skildring av att leva ensam, inläst av Lindroth själv, vilket ytterligare förstärker hennes ord. Jag tycker Lindroth beskriver skammen och utanförskapet så bra. Tänk att en ensam kvinna fortfarande är så ”märklig” eller utanför 2018?

Alla borde vara feminister av Chimamanda Ngozi Adichie – 41 min. En miniessä om feminism som jag av nån anledning inte läst än?! Men nu ska jag äntligen lyssna på den här!

Untitled design.jpg

3 x fängslande berättelser

Muminböckerna av Tove Jansson – ca 3–5 h/bok. Muminböckerna finns inlästa av Tove Jansson och Mark Levengood, så du kan själv välja vilken uppläsning du föredrar och så klart välja vilken du börjar med. Men varför inte börja med till exempel Sent i november? Nya uppläsningar är förresten på kommande, det är Alma Pöysti som ska läsa in böckerna. Jag tror det blir jättebra!

Vänd om min längtan av Ann-Luise Bertell – 4 h 48 min. Det tog en stund att komma in i berättelsen men sen så! Bertell har ett otroligt vackert språk och berättelsen är berörande. Bertell läser själv in romanen.

Maresi av Maria Turtschaninoff – 4 h 55 min. Första delen i serien om röda klostret. En lågmäld och vacker roman som Turtschaninoff vann Finlandia junior-priset 2014. Också hon läser in boken själv.

***

Blev du sugen på någon av de här böckerna? Eller kanske finns det någon annan bok du längtat efter att läsa men inte kommit dig för att köpa eller låna än? På Nextory finns också massvis med nyutkomna böcker, antingen som e-böcker eller ljudböcker. Är du osäker på om just den bok du är sugen på finns? Kika då in på Nextorys webbsida och gör en sökning.

Med koden kugge kan du testa Nextory gratis i 30 dagar (normalt 14 dagar) och läsa och lyssna på så många böcker du hinner med under den perioden!

Efter det avgör du själv om du vill fortsätta lyssna på böcker eller ej. Obs! Registrerar du dig med ett finskt betalkort får du det finska utbudet med i princip hela det svenskspråkiga utbudet plus böcker på engelska, men om du registrerar dig med ett svenskt betalkort får du det svenska utbudet – alltså ett bibliotek utan böcker på finska. Annars är utbudet mer eller mindre det samma oberoende av om du registrerar dig med finskt eller svenskt kort.

Här finns en direktlänk där du kan registrera dig på Nextory.

Happy reading! Hoppas du blev nyfiken på åtminstone några av de här böckerna. Jag märkte nu att sju av nio böcker är inlästa av författarna. Jag tycker alltid att det ger en extra dimension till historien. Älskar speciellt Tove Janssons inläsningar, de känns som en varm och skön filt och som om att hon verkligen sitter bredvid mignär hon läser.

Känns ingen av böckerna rätt? Sök själv i Nextorys utbud och tipsa mig, okej? Du behöver ju inte heller lyssna på korta böcker. Som sagt, det går också att lyssna på längre. Förra veckan lyssnade jag på Eleanor Oliphant is completely fine av Gail Honeyman. Boken var 11 h 28 min och det gick hur bra som helst. Jag tror det mest handlar om att vänja sig vid att ha en sagofarbror (eller kvinna) i öronen så länge.

P.S. Muistathan, että Nextorysta löytyy vaikka kuinka paljon äänikirjoja myös suomeksi? Koodilla kugge saat kokeilla palvelua ilmaiseksi 30 päivän ajan! Lue lisää kaupallisesta yhteistyöstä Nextoryn kanssa. Mukavia kuuntelu- ja lukuhetkiä!

0

2 svar

  1. Jag trodde att en 24 timmars ljudbok skulle vara helt omöjlig, men nu har jag lyssnat ca 9 timmar av boken och är helt inne i den. Det är så nice att lyssna när man verkligen kommer in i boken och bara vill höra mer! Det är boken "Högre än alla himlar" som jag lyssnar på nu, efter rekommendation från min mamma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »