fbpx

En magisk jul

upload.jpg

Åh vilken jul! Jag kan inte minnas när det senast varit så här vintrigt och vackert under julen? På julafton kändes det som om vi var en del av en idyllisk och vintrig reklam för Finland. Träden var täckta av gnistrande snö och solen lyste. Det var kallt men magiskt. Markus och jag gick på en promenad och efter det var det dags att ta in granen. Vi lade inte alltför mycket tid på att välja en skönhet (och enligt mamma växer det bara fula granar i vår skog), men det blev en gran ändå. Och att fira jul på lande hör till, där har jag firat varje jul sedan 1988 där. Tänk!

Men vad har vi gjort under julen då? Jag har tupplurat, läst, badat bast, fått två julklappar (en mer än jag önskade mig), spelat brädspel, ätit god mat och druckit vin, hängt med familjen, svischat ner för pulkabacken med systers barn (okej, i ärlighetens namn var vi fler vuxna än barn i backen) och njutit av att inte ha ett enda måste. Så med andra ord var julen precis det jag önskade mig. Eller jag skulle gärna haft liiiite mer tid att läsa, men med en massa bra sällskap är det ju roligare att spela och umgås än att ha näsan i en bok.

P1040714.jpg

P1040718.jpg

Julen har verkligen varit avkopplande – och precis det jag behövde just nu. Redan på söndag kväll kände jag hur hela höstens stress rann av axlarna och nu känner jag mig ganska redo för att inleda ett nytt år. I dag kom vi tillbaka till Helsingfors och jag känner ivern och energin krypa runt i min kropp. Det är bara några dagar kvar av 2018 och de följande dagarna fylls den här bloggen av diverse summeringar av det gångna året. Det har varit ett år fyllt av kontraster och mycket nytt. Men mer om det i morgon.

Hoppas du haft en skön jul! Och om du inte haft det så kan vi nu hurra för att den är över och att ett nytt år med förhoppningsvis nya möjligheter väntar runt hörnet. Så mycket som hänt i mitt liv under ett år kan jag lova att nästan vad som helst är möjligt!

P1040710.jpg

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »