fbpx

Såg mig själv på tv, dog inte

I går kväll bänkade jag mig, väldigt nervös, framför tv:n för att se hur förra onsdagens intervju egentligen blev. I en intervjusituation är jag oftast så inne i ämnet att jag efteråt knappt kommer ihåg vad jag sagt – men slutresultatet blev ju riktigt bra! Dessutom är Sonja och Mårten jättehärliga typer.

Jag måste ju bara ta en skärmdump på när min bok visas så här fint på nationell tv!

Jag måste ju bara ta en skärmdump på när min bok visas så här fint på nationell tv!

Jag har (igen!) fått många fina kommentarer och hejarop som bekräftat att det faktiskt gick bra, så det känns ju skönt att höra. Missade du Efter nio i går så finns programmet på Arenan, jag dyker upp i rutan vid 17:30 in i programmet.

Gårdagens intervju på X3M gick också bra, vi snackade om drömmar och hur en ska uppfylla dem tillsammans med Dan och Simon. Intervjun kan du höra på Arenan 1 h 11 minuter och 30 sekunder. Enligt Jennifer lät jag världsvan – vet inte riktigt hur jag ska tolka den kommentaren?! Hehe.

Måste naturligtvis ta en selfie med Simon och Dan.

Måste naturligtvis ta en selfie med Simon och Dan.

Just nu är det inga fler intervjuer bokade, men i stället blir det ju Konstens natt hos Förlaget på torsdag. Kom då! Lovar signera din bok och så ska jag läsa högt. Måste bara bestämma mig för vad jag ska läsa.

Men nu ska jag igen trilla ner från den här författardrömmen och översätta lite texter och kanske göra nåt annat smart också. Som ni vet så lever en ju inte precis på att ge ut en debutroman i Svenskfinland, men det är ju inte heller som om att nån skriver för pengarna.

6 svar

 1. Vilken bra intervju i Efter nio! Och gud så mysigt med finlandssvenskan 🙂 Speciellt att ni säger jååå – precis som min "modersdialekt" norrbottniskan. Jag får sådan hemlängtan!

  Blev så träffad när du berättade att du bröt ihop efter att ha blivit refuserad och funderade på om du orkade fortsätta. Kan du inte skriva ett inlägg om hur du gjorde för att ta dig upp igen? Vad sa du till dig själv för att orka kämpa vidare? Jag väntar på omdöme från lektör och är extremt rädd för att det ska bryta ner mig totalt. Så nedbruten att jag inte kommer orka fortsätta.

  P.S. Tack för vykortet! 😀

  1. Tack Kristina! Jåå, jåå! Känner mig alltid så klumpig med jåå:ande i Sverige (Stockholm främst), haha!

   Och tack för en bra idé till inlägg, fast det korta svaret är väl att jag är för envis för att ge upp. 🙂 Kram!

 2. "I en intervjusituation" … Hehe, jo jo:) Vissa hamnar tydligen i sådana situationer lite titt som tätt. Det är inte alla förunnat kan jag berätta – bara att gratulera! Heja dig!

  1. Tack Elin! Och alltså nu hoppas jag inte det lät drygt, men tänker på andra gånger när jag blivit intervjuad om nåt annat eller då jag måste koncentrera mig till 100 procent, då försvinner allt liksom efteråt! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Välkommen till min nya sajt!

Hej, Kugge här. Kugge som skriver. Du kanske inte längre minns mig för det är så länge sedan jag skrivit något (om vi med något avser den här bloggen). Så länge att jag knappt själv minns hur det

Läs mer »