fbpx

Sommarkvällar <3

upload.jpg

I kväll har jag varit på festivalen Nordiska nätter på Hanaholmen. Jag har lyssnat till diskussioner om demokrati och papperstidningens död. Jag har också hört ett föredrag om hur det är att integreras på svenska i Finland – och vikten av att alltid komma ihåg att se individen.

Festivalen bjöd också på kultur och mat: jag har lyssnat på Lauri Schrek som spelade en kantele med 39 strängar och så har jag varit på danska efterrättsdrottningen Mette Blomsterbergs föreläsning om att temperera choklad och förätit mig på efterrätten hon lagade. 

upload.jpg

Ändå måste jag säga att kvällens höjdpunkt nästan var att promenera hem i sommarkvällen. Visst är de första sommarkvällarna nästan lite magiska? Ljuset, värmen och de ljumma vindarna. Folk sitter ute och äter, hänger i parker och lever. Det är som om en måste ta igen hela vintern och maxa utomhuslivet. Så bästa tiden på året! 

Jag har igen en relativt lugn och oplanerad helg framför mig och det ska bli så himla skönt. Hoppas på att få lästid i min nya fåtölj på balkongen och lite kompishäng. Hoppas du också får en fin helg! 

upload.jpg

0

2 svar

  1. Tack för de fina bilderna, det fina ljuset och färgerna! Det stämmer att de första ljusa varma kvällarna känns magiska… antingen man tar en promenad i trädgården runt huset i det regnvåta gräset, andas in dofter, som jag just gjorde, eller sätter sig en stund i en skön fåtölj på balkongen, kanske njuter av de sena solstrålarna som fortfarande värmer fast klockan nästan är mitt i natten… 🙂 Ha en skön helg du också! Kram från en annan del av landet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »