fbpx

Rädd, ivrig och rastlös

Jag har känt det hela våren. Känslorna som slänger mig än hit, än dit. Allt med boken, singellivet och dess svängar, de ljusare kvällarna och morgnarna. Jag skrev om växtvärken för några veckor sedan. Det känns som om hela kroppen och huvudet håller på att tänjas och så småningom explodera.

Jag är rädd, ivrig och rastlös om vartannat. Jag är rädd att boken ska floppa, jag är ivrig över att det verkar finnas ett intresse för boken och jag är rastlös för att – ja jag vet faktiskt inte. Kanske för att bokprojektet snart är över. Eller åtminstone arbetet med texten, sen börjar ju en helt annan del med marknadsföring, bokmässor och sånt. Men sen finns texten till allas förfogande och är inte längre min. Det är precis det jag vill, men ändå.

Allt är så förbannat bra just nu och det är så mycket spännande som händer men ändå är det kaos i min hjärna. Jag vill trycka på stoppknappen samtidigt som jag vill spola framåt i tiden. Jag inbillar mig att det är nu som mycket i mitt liv kommer att avgöras fastän det antagligen inte alls är så.

Kanske det mest handlar om förväntningar och förhoppningar och sånt jag inte alls kan styra hur mycket jag än vill. Det är som om mina maniska försök att organisera livet krockar med alla drömmar och det som bara händer hur jag än försöker planera.

Hur gör du när du känner dig förvirrad? Känns som att jag inte klarar av att vara så här upp och ner hemskt länge till. Det är hela tiden nån tanke som processas och det är sällan jag känner fullständig ro.

Jag längtar redan efter att få åka tillbaka till Berlin, luften och stämningen där brukar göra under med mig. Älskar speciellt Maybachufer som bilden är ifrån. Men det är ännu 3,5 vecka tills jag är i Berlin igen. Ska försöka låta bli att explodera så länge.

0

4 svar

 1. Så där har jag också känt den senaste tiden. I synnerhet det där med att det känns så avgörande det som händer just, fastän det inte alls behöver vara. Jag har tro det eller försökt mig på meditation och mindfulness. Det känns som om det hjälper ibland i alla fall. 🙂

  1. Låter bra, men jag är ju (ironiskt nog!!) för rastlös för att meditera. Tror jag helt enkelt måste komma i gång med träningen igen, få lite rutin på det, så är det mindre kaos och mer klarhet i huvudet. 🙂 Har också testat lite på hemmayoga och har gillat det!

 2. Yoga with Adriene på Youtube har gjort underverk med mig (tills jag föll och skadade armen förstås). Har alltid varit lite skeptisk till sånt där med yoga o meditation för att jag just också är så attans rastlös till naturen, men det jag gillar med Adriene är att hon inte bullshittar så mycket utan att man bara ska apa efter hennes rörelser och sen gör kroppen resten (dvs gör en lugn).
  Och sen det där med att boken släpps och är utom din kontrollsfär: njut av det! Det finns inget du kan göra åt det. Det enda du ville, var att skriva den och det har du gjort, och dessutom får du ge ut den. Fokusera på nästa projekt, gör saker som gör dig lycklig. Titta på vackra män osv. Kramar.

  1. Kanske jag måste kolla upp det!! Gjorde lite yoga via ett onlineträningsprogram och gillade faktiskt det.

   Och jag ska definitivt titta på vackra män. Kanske bästa tipset på länge! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »