fbpx

Var är ESC-peppen?!

Jag kan inte minnas när senast jag varit så sent ute med uppladdningen inför eurovisionen, men nu har jag i alla fall sett de två första avsnitten av De eurovisa. Än så länge har jag inte riktigt fastnat för nån av låtarna, däremot tycker jag att Ellen var alldeles lysande i det andra avsnittet!

Skärmdump från Arenan. Jag väntar fortfarande på min inbjudan till programmet, hehe!

Skärmdump från Arenan. Jag väntar fortfarande på min inbjudan till programmet, hehe!

Fastän jag inte har lyssnat så mycket på låtarna så vet jag åtminstone var jag kommer att se själva tävlingen. I fjol var det LittSkap-helg och svitfest och i år blir det ESC-party i Berlin! Första semifinalen ser jag faktiskt i Hamburg, men andra semifinalen och så finalen i Berlin. Extremt pepp på det åtminstone!

Så småningom lär väl ESC-febern stiga. Har du hunnit lyssna på låtarna och hittat en favorit redan? Jag är glad över att det finns åtminstone några knäppa bidrag, det är ju det bästa med den här tävlingen! Men ingen aning om egna favoriter eller gissningar om vem som ska vinna.

0

6 svar

 1. Italien har klart bästa låten i år och jag misstänker, precis som De eurovisa, att den kommer att vinna. Den är bra och den är ironisk och jag skrattar trots att jag inte fattar mer än kanske tre ord av vad han sjunger (de engelska orden).

  Andra bra är Makedoniens Dance Alone och Belgiens City Lights. Det finns faktiskt ganska många bra i år 🙂 Men som sagt så tror jag Italien tar hem det.

  1. Aah! Italiens låt hörde jag för länge sen men har inte ännu sett det sista avsnittet av De eurovisa! Minns att jag fnissade åt den då, ser fram emot att höra den igen.

   Dance Alone gillade jag också – men precis som Ellen sa: varför måste de två sista raderna vara med?! Tycker det förstör!

 2. Tack Michaela, du har räddat min och andra halvans laddning inför ESC! Sveriges television sänder inga införprogram det här året eftersom man ansåg att man inte hade råd till det! Med funderingar på att jaga reda på något införprogram på dansk eller norsk tv kan jag nu släppa det. Det här är ju toppen 🙂

  1. Men hurra vad bra! 🙂 Hoppas ni gillar den finlandssvenska versionen! Jag tycker själv att den är väldigt bra.

 3. Ungerns låt gillar jag, mest på grund av språket. Lyssnade igenom alla igår och tyckte att de flesta var ganska tråkiga. Årets tema ska väl vara mångfald – den tyckte jag verkar saknas… men det ska bli kul att kolla på i alla fall 😊

  1. Ja jag tycker också det var lite lamt utbud i år, men tillräckligt många knäppa bidrag för att det ska vara roligt och intressant! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »