fbpx

Skam

Förra hösten hände något i mina sociala medier. Plötsligt talade alla om russebussar och drittsekkar. Den norska tv-serien Skam tog Finland, Norden och resten av världen med storm.

Så här börjar en kolumn jag skrivit under påsken och som jag ska skicka in strax. Överlag har påsken gått rätt mycket i arbetets tecken (hur kommer det sig att alla deadlines alltid hopar sig?). Nåja, mycket roliga uppdrag och lite extra klirr i min företagarkassa är alltid välkommet.

Men påsken har inte bara gått i jobbets tecken, utan jag har också hunnit kolla på Skam och framförallt har jag lyssnat på den nya Skam-podden! Jag är kanske litelite jävig med tanke på att två av tre som pratar i podden är mina goda vänner, men jag säger ändå: lyssna på podden!

Själv är jag otroligt fascinerad av Skam som fenomen och precis som många andra har jag försökt fundera på vad som gjorde serien till en sån succé, men jag tycker Frida beskriver det bra i sin kolumn. Dessutom är det ju nåt med norskan, finns det liksom ett gulligare språk?!

Har du tittat på Skam? Vad tycker du om serien?

För några veckor sen hade i Skam-kväll hos Poppe med tillhörande bingo!

För några veckor sen hade i Skam-kväll hos Poppe med tillhörande bingo!

0

2 svar

    1. Finns bara ett avsnitt än så länge! Jag följer också nu för första gången med "live". Alltså loggar in på http://skam.p3.no/ och kollar klippen och läser diskussionerna. Extremt fascinerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »