fbpx

Pengarna och icke-pengarna

För tredje året i rad blev det tyvärr inga pengar från Kulturfonden. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag inte är besviken. Jag hade verkligen hoppats på att det skulle ha trillat in lite eurosar på mitt konto, men icke. Som opublicerad författare kan en ju inte förvänta sig något, ändå svider det lite.

Jag såg att Ellen inte heller hade fått några pengar och hon skrev några rader om crowdfunding men förkastade sedan tanken. Själv har jag funderat så otroligt mycket på det, att skulle folk vara villiga att betala mig för att understöda i mitt skrivande? Kanske, kanske inte?

Dagens office var mysigt!

Dagens office var mysigt!

Just nu är min plan att sälja sinnessjuka mängder av debuten som kommer i höst (bra plan eller hur?). Jag bara väntar på att omslaget ska bli offentligt – bara det kommer att sälja några hundra ex. Typ. Men alltså seriöst, det är jättejättefint!

Nåja, storhetsvansinne kan vara både bra och dåligt och jag behöver ju sälja himla många böcker för att på riktigt tjäna en ordentlig slant, men en kan ju alltid drömma. Och min kompis tyckte ju att det fanns goda chanser till att Vad heter ångest på spanska? blir en succé. Jag bestämmer mig nu att lita på henne och ta (den hårda) verkligheten sen när den slår mig i ansiktet med räkningarna.

Och för att balansera upp pengaflödet just nu (ehe) har jag tackat ja till ett roligt jobbuppdrag! Det gör mig inte rik, men lite pengar trillar in på kontot och det kommer att vara roliga och intressanta texter att skriva. Ska berätta mer om det senare!

4 svar

  1. I fel yoy. Blev skälv utan bidrag och besvikelsen är nog lite som ett slag i fejset. MEN vi klarar oss utan bidrag! Heija Kugge!

    1. Usch, jag överlever ju nog. Kämpa! Hoppas det snart ser ljusare ut! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Välkommen till min nya sajt!

Hej, Kugge här. Kugge som skriver. Du kanske inte längre minns mig för det är så länge sedan jag skrivit något (om vi med något avser den här bloggen). Så länge att jag knappt själv minns hur det

Läs mer »