fbpx

Helgen som kom, helgen som gick

Jag hade noll förväntningar inför helgen och faktiskt noll planer men det blev en riktigt bra helg! På fredag gick jag på BodyPump för första gången på jättejättelänge (ja, ont i musklerna nu) och gjorde sen enorma mängder citronrisotto och kollade på film från tv:n. Det enda som saknades var en man som skulle ha pussat och kramat mig, men jag tänker mig att det kommer. En dag, en dag.

På lördag vaknade jag i lugn och ro, åt god frukost och satte mig sen i soffan med Världens vackraste man. Boken då, inga riktiga män i min soffa tyvärr. När jag läst i nån timme fixade jag mig klar för en dag på stan. Jag promenerade till Kiasma. Utställningarna var hemska och fina – men dem ska jag inte tipsa om, för den har stängt i dag. Efter Kiasma träffade jag Lina som hört av sig tidigare under dagen och så gick vi till Esplanad och delade en fastlagsbulle och en kanelbulle.

När jag nämnde min stora mängd risotto och bjöd in Lina till mig på middag tackade hon inte nej. Vi promenerade tillbaka till mig och Helsingfors visade upp sina bästa sidor. Jag har inget månadskort till buss & spårvagn nu så jag strävar efter att promenera överallt i stället för att ta spåran. Jag sparar pengar, får lite vardagsmotion och får njuta extra mycket av Helsingfors.

Det blev en superhärlig spontandag och kväll. Så roligt att kunna hänga med kompisar utan planera in det veckor/dagar i förväg (som det ofta brukar vara nuförtiden). Vi avslutade ännu med en öl på Tenho och sen var det skönt att kunna gå hem på några minuter.

I morse dukade jag igen upp en god frulle (för att ladda upp för dagens handbollsmatch vi inte behöver prata mer om) och läste slut boken. Den är egentligen skriven i en stil jag har svårt med – massvis med beskrivningar om precis allt, men ändå föll jag för Lena Ackebos stil och blev ganska varm och lycklig av boken. Jag tror det var Peppe som tipsade om den i Mellan raderna och jag kan nu med gott samvete tipsa vidare!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »