fbpx

Det står stilla

Jag stirrar på skärmen och försöker komma på nåt smart att skriva. Jag borde fila på mitt inspirationsbrev som jag skickar ut på onsdag (så passa på att prenumerera nu om du inte redan gör det), jag borde skriva veckans inlägg till Debutantbloggen och så borde jag redigera. Haha, fint att jag har det sist på listan. Är ju kanske ändå det mest viktiga av allt.

Eller jag har faktiskt redigerat. Jag har gått igenom Amandas mindre förslag och borde nu ta mig an de större. Men det står lite stilla i huvudet. Eller nästan som om jag stretar emot mig själv. Det handlar liksom inte om att jag inte skulle veta vad jag borde göra, men ändå blir det inte gjort. Det är väl det här som kallas prokrastinering. 

Mutade mig själv med en fastlagsbulle (eller semla som svenskarna säger).

Mutade mig själv med en fastlagsbulle (eller semla som svenskarna säger).

Nåja. Det är ju måndag. Min minst produktiva dag. Jag brukar ta igen det på tisdagar och får då massvis uträttat. Dessutom är ju klockan redan fem, kanske det är okej att slänga sig i soffan en stund. Jag tänkte lyssna på Radioteaterns pjäs Tusenlugn som är skriven av Heidi von Wright och kanske läsa en stund.

Senare i kväll blir det måndagens räddning: handbollsträningar. Är lika seg varje gång jag släpar mig dit, och lika lycklig efteråt. Mår så himla mycket bättre efter svett. Har äntligen fått lite rutin på träningen och det känns så bra. Förutom i min biceps som nu verkar dö en långsam död efter fredagens BodyPump-pass. Aj.

0

7 svar

 1. Nu kom jag på en sak som jag har tänkt fråga upp: alltså, du har fått löfte om att boken publiceras, men den ska ändå bearbetas ytterligare? Kan du berätta mer om det?

  1. Men jaa vilken bra fråga! Det känns ju så självklart för mig men kanske inte är det utåt. Kanske det kunde bli veckans inlägg på Debutantbloggen. Tack för inspirationen Yvonne! <3

 2. Hej Kugge! Här kommer min första kommentar till din fina blogg! Jag läste lite bakåt i arkivet och undrar om du har några bra tips till var man kan beställa visitkort, stämplar och kuvert. Finns ju så mycket att välja på att det skulle vara bra med en personlig rekommendation!

  Undrar även om du var nöjd med dina beställningar? Designade du visitkorten själv eller hade de mallar? Och var bläcket till stämpeln vattenfast?

  Skulle verkligen uppskatta lite tips! Ha en bra vecka!

  1. Hej Anna, tack för din kommentar! Jag har tidigare beställt visitkort från Vistaprint men blev tipsad om https://www.moo.com/eu/ och har faktiskt typ i måndags beställt en (gratis!) sample pack för att känna på kvaliteten.

   Vistaprint är jättebilligt men Moo verkar ha mycket högre kvalitet (och snyggare sidor också). Stämpel köpte/beställde jag från en affär på Annegatan i Helsingfors: http://esmerkinta.fi/ Vet inte om bläcket är vattenfast?!

   Kuvert har jag inte köpt nånstans så det kan jag tyvärr inte tipsa om. Ett annat ställe för bra trycksaker är Whyprint i Helsingfors, där har jag tryckt upp mina kort som jag fäster örhängena på.

   Jag har "designat" mina visitkort själv men alla sajter har många färdiga modeller som en ju kan använda som inspiration! Hoppas det här hjälpte lite?

   1. Ja, tack! Det var verkligen hjälpsamt! Jag har hört talas om både Moo och Vistaprint men inte testat någon av dem än. Med "kuvert" så menade jag ju de där fina påsarna du hade till örhängena!

    Så svårt att hitta bra ställen tycker jag, eller, det finns säkert många, men det vet man ju inte innan man beställer, så tack igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »