fbpx

Alltid finns det något att sakna, något att se fram emot

Två sista dagarna kvar i Argentina och paniken kryper i kroppen. Jag frågar mig om jag ska hinna med allt och nästa fråga är ”vad är allt?” – klara besked i huvudet alltså. Nåjo får väl bara göra som alla andra dagar: ta mig ut och se vart dagen leder. Innan det tänkte jag lista två grejer, sånt jag kommer att sakna och sånt jag ser fram emot.  

Jag kommer att sakna: 

 • Solen, värmen och ljuset.  
 • Det ständiga kaoset med mycket folk överallt, spänningen i om jag hittar rätt.  
 • Allt gott vin.  
 • Kullerstensgatorna i San Telmo, vackra växter som hänger här och där, gatukonsten.  
 • Överraskande möten med nya människor som förvandlas till ens vänner.  
 • Den mycket stressfria tillvaron.  
 • Att bo i ett hundra år gammalt palats med högt i tak
 • Promenader och upptäckter av nya ställen. Att aldrig veta hur dagen slutar. 
 • Spanskan.  

Jag ser fram emot: 

 • Att kunna gå på (en ren och fräsch) toa närsomhelst. 
 • Iskallt kranvatten.  
 • Rågbröd, sallad och soppa. 
 • Att få bli en osynlig finländare bland andra finländare.  
 • Vänner och familj.  
 • En normal vardag med rutiner, jobb och skriv. 
 • Att inte behöva känna mig sunkig på grund av svett hela tiden. 
 • Träning!   
 • Att få boka nästa resa till Sydamerika. 

Som slutsats kan vi väl dra att jag är lycklig både här och hemma. Att det alltid finns något att sakna, något att se fram emot och något att längta efter. Det är väl därför jag packar ryggsäcken om och om igen. För att jag inte kan låta bli. För att jag helt enkelt måste få något nytt att längta efter. För att det är så jag är. 

upload.jpg

0

4 svar

 1. Underbart!

  Fast… hur går det ständiga kaoset och spänningen att hitta rätt ihop med stressfri tillvaro? 🙂

  1. Haha nå jag stressar liksom inte för det, åtminstone inte på samma sätt som för jobb och deadlines. Ingen kräver nåt av mig här och det är så sabla skönt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »