fbpx

Fulländad datorlycka

För en dryg vecka sedan gjorde jag något jag borde ha gjort för länge sedan – jag köpte nämligen en ny dator. Min gamla MacBook Air har redan en längre tid varit ganska trött och batteritiden har varit hopplöst dålig vilket lett till att jag för det mesta varit tvungen att jobba hemifrån fastän jag allra helst tar mig ut till ett kafé för att jobba och skriva.

Jag funderade lääänge om jag verkligen skulle ha råd med en ny dator, men insåg sedan att en fungerande dator är det viktigaste jag har. Jag betalar ingen hyra, jag har inga andra stora utgifter på företaget (förutom företagarpension, skatter och sånt som är obligatoriskt) så utgiften för datorn skulle betala sig tillbaka många gånger om.

Redan för flera månader sedan fick jag upp ögonen för Apples nya MacBook – den är ännu mindre och smidigare än min Air och dessutom 400 gram lättare. Det känns verkligen som om den inte väger nånting alls och så är den dessutom rosa. Liksom bara det är värt alla pengar, haha.

Är verkligen supernöjd med köpet, batteritiden på nya MacBooken är magiskt bra (få se hur länge det håller i sig) och jag gillar verkligen att skriva på den. Bäst av allt är att jag nu har TVÅ skärmar. Jag översätter rätt mycket så det har ibland varit krångligt att växla mellan två dokument på en skärm och nu slipper jag göra det. Alltså så himla smidigt.

Jag skäms nästan för att jag är så begeistrad över materiella ting men livskvaliteten har verkligen gått upp för mig. Känns som att jag jobbar snabbare och smidigare än tidigare och vad är nu väl bättre än det? Att det blev en ny mac var självklart, har haft Appledator sedan 2007 och kommer aldrig mer ha en PC (däremot gillar jag mer Android-mobiler, don’t ask me why).

Hur viktigt är det med teknik för dig?

0

3 svar

  1. Teknik i form av dator känns nog jätteviktigt för mig… smartphone är mera lyx och praktisk att ha, men jag skulle definitivt välja datorn (laptop) om jag måste välja mellan dem. Jag vill skriva, mycket, och på tangentbord!

    1. Jo vill också ha ett ordentligt tangentbord, just för att kunna skriva. Funderade nåt tag på den ny iPaden, men det är ju inte en iPad jag vill ha utan en dator. Däremot är också smarttelefonen viktig för mig. Sköter löpande ärenden på mobilen och på resor är det enklast att blogga via mobilen. 🙂 Borde köpa en ny mobil också pga att batteriet är helt skräp på min nuvarande, men får väl hålla i pengarna ett tag nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »