fbpx

England levererar

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den engelska landsbygden men hittills har jag mest fått gnugga mig i ögonen och vrida nacken i märkliga ställningar för att beundra landskapen här. Det är grönt, gulligt och så engelskt. 

Utsikten från vardagsrumsfönstret. 

Utsikten från vardagsrumsfönstret. 

Jag är alltså en vecka och hälsar på Steffi och hennes engelska sambo. Steffi och jag lärde känna varandra i Berlin men så hittade hon kärleken och flyttade till den engelska landsbygden.

upload.jpg

Byn de bor i heter Slaithwaite och här bor endast 4000 människor. Det här ligger ändå mittemellan Leeds och Manchester så det är inte lång väg till storstäderna. Det lilla jag sett hittills verkar så himla sympatiskt och det känns som om jag ramlat in i en brittisk tv-serie. Vi har inte gjort så mycket, är rätt mör efter att ha vaknat tre imorse engelsk tid. Tur att utsikten är så fin att det räcker med att få stirra ut genom fönstret eller att åka bil till matbutiken. Matbutiken i sig är ju också ett spännande utflyktsmål, gick omkring och petade på det mesta som låg på hyllorna för att klura ut vad det är. 

Ost och vin till lunch, klagar ej! 

Ost och vin till lunch, klagar ej! 

Ska försöka hålla er uppdaterade under veckan, känner på mig att telefonens kamera kommer att få jobba hårt. Nån som varit här i knutarna och har bra tips? 

0

4 svar

  1. Åh, så mysigt! Till och med din blogg rättade sig efter engelsk rättstavning 😀 Skulle också vilja se mer av engelska landsbygden och inte bara hänga i storstäderna när vi åker…

    1. Ja det är otroligt vacker här och så himla lyxigt med guide från orten! 🙂

  2. Det här är lite OT, men nu förstår jag det där med den nya bloggen bättre, då jag kom mig för att titta in på de olika flikarna 🙂 Det är väldigt sällan jag har tittat på olika flikar på folks bloggar. Mest om jag har velat söka nåns kontaktuppgifter, kanske. Den där med Jobb & Projekt är verkligen bra!

    Det får mig att tänka på en annan sak – i Projekt Framgång talar ni ju om vikten av social marknadsföring, hemsidor osv. Nu minns jag inte om ni/du tagit upp skillnaden mellan en "bloggsida" och en hemsida, om du förstår vad jag menar. Skulle ni/du kunna vidareutveckla det i något sammanhang?

    1. Haha bra om det öppnar sig upp och kul att du gillar hur jag byggt upp sidan. Skillnaden mellan blogg och hemsida kan jag säkert fundera vidare på, tycker egentligen inte skillnaden är så stor, det beror ju mest på vad en är ute efter tycker jag. Men kunde skriva ett skilt inlägg om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »