fbpx

30-årskalaset

Fem veckor sedan mitt 30-årskalas och nu äntligen tänkte jag berätta lite om festen och visa ett gäng bilder. Jag vaknade på lördag med pirr i kroppen och allt kändes så bra så bra – solen sken och vädret verkade perfekt. Det skulle ju vara grillfest ute på innergården hos mamma och pappa.

Nu de senaste dagarna har det igen stormat och jag har påmints om vindarna som kom och ställde till det under festen. Det var ju stormen Rauli som gästade utan att jag bjudit in honom. Det var glas som flög i marken och ett tält som nästan ville flyga iväg, men mina bästa gäster och föräldrar såg till att det blev hur bra som helst.

En kompis kommenterade att jag får se det som att det nu blåser nya vindar i mitt liv – riktigt hårt! En annan sa att om det är nån som klarar av att ordna grillfest i stormen så är det jag. Får väl ta det som en komplimang, haha.

upload.jpg

upload.jpg

upload.jpg

Så här såg det ut innan allt blåste bort. Jag hade pyntat med vimplar och dukat fram maten. Jag bjöd på sallad som var och en fick plocka ihop själv, pasta med soltorkad tomat, bönröra, morotstzatziki och hummus med kronärtskocka.

Min kompis Lina som inte kunde komma på själva festen hjälpte till kvällen innan med alla röror (tack Lina!). I Tallinn hittade vi med pappa också en megabillig vattenmelon som jag tyckte passade perfekt på bordet. Pappa stod vid grillen och grillade korv, halloumi och vegekorv. Jag bjöd också på havrebaguetter och skärgårdslimpa.

upload.jpg

Jag fick jättemånga fina presenter – bland annat den här stormlyktan (vi skrattade en del åt det här med stormlykta mitt i stormen) som nu hänger på balkongen. Jag fick också massvis med presentkort till bokaffärer (drömmen!), argentiska pesos och några euro för att finansiera min resa till Argentina i januari. Annat bra jag fick var teaterbiljetter, vackra blommor, hemgjord müsli, skumpa, presentkort till massage. Bästa presenten var så klart alla som kom och firade!

upload.jpg

upload.jpg

upload.jpg

Jag älskar ju att baka och gör gärna invecklade bakverk, men inför den här festen hade jag bestämt att jag ska göra det lätt för mig. Så jag bakade tre rulltårtsbotten och fyllde med blåbärskvarg (blåbär, kvarg, vispad grädde, lite socker och vaniljpulver). Så simpelt och så gott! Jag hade också bakat min klassiska banankaka.

upload.jpg

I något skede styrde stormen oss in till mamma och pappa – eller här sitter jag faktiskt på deras stora balkong. Jag gissar på att vi var kring 35 personer som bäst i lägenheten, men det gick hur bra som helst. Jag kände också att jag hann snacka med rätt många under kvällen, men så klart inte med alla. Så där som det är när det är fest.

upload.jpg

Det enorma diskberget som hjältarna mamma och pappa tacklade nästa dag. Fördrinken var skumpa med hemgjord blåbärssirap. Det var en sån succé att jag definitivt måste göra det igen.

upload.jpg

Till sist en bild på mig och mina fina systrar som ställde upp med fix mitt i festen. Eftersom mamma och pappa bor i ett köpcenter (ja, du läste rätt) är köpvagnar det enklaste sättet att transportera grejer. Mina systrar körde alltså köpvagnsrally när vi flyttade festen in, haha.

För att göra allt extra festligt hade jag köpt massvis med glowsticks som jag delade ut till alla och efter elva hoppade vi in i en taxi och åkte till Siltanen. På alla sätt en himla lyckad och rolig fest. Tack till alla som kom och till alla som firade på avstånd. Ser redan fram emot nästa kalas!

0

2 svar

    1. Ja det var det! Få se vad det blir för fest nästa gång! Hoppas inte 40-årsfesten, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »