fbpx

Höstkänslor & nya jobb

Frilanslivet är märkligt. I slutet av sommaren började jag få lätt panik över min ekonomiska situation. Inget, absolut inget, händer under sommarmånaderna i min bransch och kontot ser ut därefter. Speciellt som jag i sommar rest en del och dessutom passade på att köpa resan till Argentina i början av månaden, ehehehe.

Men. Sen händer det där magiska: det börjar trilla in arbetserbjudanden. På fredag fick jag ett mejl från Yle och i måndags ett från en bekant och så var höstens ekonomi löst och jag kan andas en stund.

På Yle kommer jag att få testa på något helt nytt, den här gången blir det inte nyheter (som jag jobbat med on-off 2007-2015), i stället ska jag översätta längre featureartiklar och eventuellt får jag producera något eget. En dag i veckan är det tänkt att jag ska hänga på Yle. Jag skulle också få jobba hemifrån men jag tror faktiskt jag föredrar att ha ett ställe att åka till. Lunch! Kolleger! En arbetsplats! Kan ju låtsas vara normal en dag i veckan, haha.

Det andra jobbet vågar jag inte berätta desto mer om, men det är ett projektjobb där jag får hitta på notiser (baserade på ett manuskript) för ett spel. Tycker det ska bli sjukt roligt att skriva låtsasnyheter och ska se till att göra dem så trovärdiga som möjligt. Hen som kontaktade mig verkade också väldigt pepp över att ha mig med i projektet och det peppar ju så klart mig extra mycket.

Utöver det här kommer jag så klart att fortsätta med Addeto som vanligt (på halvtid). Det är för övrigt det jobb jag haft allra längst tid kontinuerligt. Sedan januari 2013 har jag jobbat för sajten! Det jag gillar allra mest med det jobbet är att jag får prata med så många intressanta forskare som är experter på sitt område.

Under förmiddagen kändes det riktigt höstigt. Våt asfalt, regn i luften och kyligt. På eftermiddagen sprack molntäcket och visade det bästa av Helsingfors.

Under förmiddagen kändes det riktigt höstigt. Våt asfalt, regn i luften och kyligt. På eftermiddagen sprack molntäcket och visade det bästa av Helsingfors.

Så nu kan jag sluta stressa över min ekonomi. Blir nästan tvärtom, får se till att inte jobba för mycket. Brukar trilla in i den fällan för att jag helt enkelt inte klarar av att säga nej. Ska bli bättre på det!

Överlag ser jag fram emot hösten. Mycket nytt, lämpligt med gammalt och jag gissar på att det kommer att hända mycket spännande grejer – sånt jag inte ens kan föreställa mig ännu. Med andra ord: jag är så redo! Du?

P.S. Du får supergärna klicka på gilla-hjärtat (om du tycker att det jag skriver är gillbart). All kärlek är välkommen. Glöm inte heller att gilla mig på Facebook! Puss!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »