fbpx

Hur gick det med målsättningarna?

I början av januari i fjol fyllde jag i en kort lista med målsättningar inför 2016, jag tänkte att vi kunde väl ta en titt på hur det egentligen blev.

Jobbmålet och skrivmålet uppfyllde jag väl mer eller mindre. Har fått nya jobb och uppdragsgivare och skrivet har också gått bra. Eller det kunde ju egentligen inte ha gått bättre i fjol: LittSkap, antagning, redigering av Nationen och så deltog jag i NaNoWriMo precis som jag önskade.

Årets personliga mål handlade om träning och det har väl gått så där. Sedan sommaren har motivationen varit nere, men så är det ibland. En kan inte hinna med allt.

Däremot blev nästan alla resor av som jag hade planerat. Den enda som avbokades var resan till Norge av förklarliga skäl. Tråkigt, hade jättegärna åkt dit.

Min önskan om bokkontrakt gick i uppfyllelse, däremot var det si och så med min egen hälsa. Eller tänker nu mest på den förbannade vriststukningen som kom och förstörde i somras.

Mina utmaningar har väl också gått så där. Har varit bättre på att nolla och ta det lugnt, men läsningen gick ju inte riktigt som tänkt. Det blev till slut 42 böcker, inte 52 som planerat. Men hej, det är jag också väldigt nöjd med!

Mitt nya motto ska nog bli att jag inte kan vara bäst på allt – det gäller att välja sina strider.

Hur gick det med dina eventuella målsättningar?

En av fjolårets bästa resor var definitivt den till England. 

En av fjolårets bästa resor var definitivt den till England. 

0

2 svar

  1. Eftersom jag så drastiskt har reducerat mina förväntningar och målsättningar har jag definitivt nått dem: sova, äta, handarbeta, motionera, läsa – och jobba lite 🙂

    Allt därutöver är liksom bara bonus, som det där med att starta företag och ge ut en bok… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »