fbpx

A shitty first draft

Ett av de vanligaste (och kanske bästa?) skrivtipsen som finns är att bara skriva på och redigera sen. Och det är exakt det som NaNoWriMo går ut på. Att skriva, skriva, skriva. Bara vidare, framåt, ord efter ord.

Hittills har jag lyckats fylla dagskvoten varje dag, fastän starten har varit värsta möjliga med tanke på hur mycket annat jobb jag haft (jag skriver artiklar från morgon till kväll). I går skrev jag Nano-dagskvoten på 45 minuter och då kryper ju nog tankar in om hur kvaliteten egentligen är.

Det kan ju helt enkelt inte bli bra om jag skriver 1700 ord på 45 minuter. Men å andra sidan är jag säker på att jag skulle skriva ett lika dåligt råmanus om jag skulle ge mig tre månader tid i stället för en.

Som jag skrivit också här flera gånger så redigerar jag mig fram till kärnan i min berättelse. Hur jag än planerar och tänker inför gör jag ändå grovjobbet efteråt. Då kan jag lika bra fortsätta med min shitty first draft och se vart det leder.

Under helgen kan det förresten vara lite tystare här på bloggen – i kväll ska jag på en 30-årsfest (med Halloweentema och jag har ingen aning om hur jag ska klä mig) och i morgon är det Lisens och Eriks bröllop.  Överlag kan det hända att det är lite tystare på bloggen under november (eller så skriver jag en massa strunt här för att slippa skriva på Nano-manuset).

MEN. Jag tycker det skulle vara så roligt med några frågor. Om skrivandet, om singellivet, om handbollsregler eller kanske nåt helt annat? Låt det regna in frågor medan jag firar 30-åringar och kärlek. Okej?

Fragen Sie bitte så svarar jag!

Fragen Sie bitte så svarar jag!

0

5 svar

  1. Jag undrar: har du det helt tyst när du skriver eller har du på musik/tv i bakgrunden? Hur sitter du och vad gör du annat än skriver (dricker té kanske) 😛 Är nyfiken på själva arbetsrutinen alltså! Har själv svårt för att sitta länge och skriva, avbryter mig själv hela tiden.

  2. Var du bra på att skriva som barn? Var du den vars texter lästes högt i klassen? Eller när "växte" du till att bli skribent och journalist?

  3. Till hur många förlag skickade du ditt första manus och vilka förlag var det? Fick du svar från dem alla?
    Hur långt har du kommit på Nationen? Är den färdigt skriven? Jag blev nyfiken på Saga-karaktären och vill gärna läsa mer! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »