fbpx

Semester?

Nu är jag på nån sorts kvasisemester (ni vet, företagarlivet) och det syns också här på bloggen. Har nu insett hur himla mycket jag jobbat i vår – både med sånt jag får betalt för och sånt jag inte får betalt för (podd, skrivandet) och jag känner att jag verkligen behöver få vila upp mig.

Semester är ändå ett väldigt flytande begrepp. Inser att jag borde göra en översättning och i dag postade jag iväg en specialbeställning till USA. Det var en tjej som önskade örhängen som inte hänger och eftersom jag är service minded fixade jag naturligtvis det. Och tänk så häftigt att nån i USA beställde mina örhängen! Jag gör verkligen inga miljoner på dem men varje beställning gör mig otroligt glad.

wp-1468576166973.jpg

Just nu öser det utanför fönstret och jag tänkte passa på att börja skriva på en novell – haha, vad skrev jag just om att vila upp mig? Men att skriva en novell känns nästan som en picknick jämfört med att försöka få ihop ett vettigt romanmanus. Har en sjukt bra idé (tycker jag), nu gäller det att pressa in det på de 12 000 tecken jag har till mitt förfogande.

Hoppas du som läser också har fått ta sommartakt och har tid för att göra sånt som du annars kanske inte har tid för. Och om du inte är ledig eller kommer att få vara det hoppas jag att du ändå får en fin sommar. Är det nåt jag lärt mig i sommar är det att allt handlar om inställning.

wp-1468576197943.jpgSuddig semestertjej.

Och haha – nu inser jag att har ungefär en miljon grejer jag vill blogga om, få se om det realiseras. Nu ska jag i alla fall börja med att skriva novell, sen ta itu med översättningen och sen kanske det blir dags för den där semestern?

0

2 svar

    1. Ja riktigt skönt att stänga av hjärnan, fast jag märker att jag inte är van vid att ta det lugnt. En konstform det också! 🙂 Njut också av sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »