fbpx

Sommar och sol

Den är här nu – sommaren. Jag har ätit lunch utomhus varje dag den här veckan, i måndags hade vi uteträningar inför Sjundeå Cup (en handbollsturnering utomhus), i dag gäller samma och i går blev det simstadionpremiär för det här året.

Som min kompis sa i söndags: sommaren är här och nu ska vi inte längre vänta på den. Bara njuta! Själv har jag grävt fram solkräm, shorts och lätta kläder. Helst skulle jag ligga ute i solen hela dagen, men har ju liksom ett manus att redigera.

Helsingfors (precis som många andra nordiska städer) är en äkta sommarstad. Jag verkligen älskar den här staden under sommarmånaderna. Det är härligt att cykla överallt, det händer så mycket och så alla glada människor. Hurra för sommar och värme!

kalliosommarDet är nån annan som också gläds över den här årstiden. Hjärtat och texten Kallio (stadsdelen Berghäll) har dykt upp på flera ställen de senaste dagarna.

0

2 svar

  1. Heh, det där med Berghäll får mig att tänka på då jag skulle dit i något jobbärende, och ville försäkra mig om att jag var på rätt buss. ”Meneekö tämä linja-auto Kalliolle?” frågade jag. ”KALLIOOON”, rättade chauffören mig. Nå, det var ju rätt buss.
    Och gissa vem som kände sig som kusinen från landet. Men det är jättesvårt att veta vilken kasus man ska använda med finska ortsnamn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »