fbpx

Middagsinspiration

Förlåt, nu drar jag fram med en klyscha, men den här våren har susat förbi i rekordfart. Om två veckor är det redan juni. JUNI. Fattar ni? Helt sjukt. Nåja, tempot på våren har inneburit att jag haft ungefär noll inspiration att laga mat. Också Jon har haft fullt upp så vi har för det mesta snabblagat purésoppa, frittata eller nån annan klassiker i det här hushållet.

Ett nytt recept har vi i alla fall testat på och det är halloumi- och zucchinibiffar. Har lagat det några gånger nu och det är lika gott varje gång. Kanske nån annan som lidit brist på matlagningsinspiration kan ha glädje av det här receptet från boken Veggivore? Det du behöver är:

 • 500 g zucchini
 • 2 tsk salt
 • 1 gul lök (som skippas i det här lökfria hushållet)
 • 1 vitlöksklyfta (jag brukar ha i mer!)
 • 250 g halloumi
 • 1 ägg
 • 0,5 dl maizena
 • 1 dl panko eller ströbröd
 • mynta och bladpersilja enligt smak
 • svartpeppar
 • olivolja till stekning

Riv zucchinin grovt. Blanda rivet med 2 tsk salt, lägg det i en bunke och låt stå i 30 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Riv osten grovt. Lägg zucchinirivet i en sil och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Ju torrare zucchiniriv, desto fastare biffar.

Blanda rivet med lök, ost, ägg, maizena, ströbröd, örter och peppar. Forma till små biffar eller bollar. Stek i rikligt med olivolja 3–5 minuter. Låt biffarna rinna av på hushållspapper (den här fasen glömde jag bort i går och bra blev det).

wp-1463817261175.jpg

Jag brukar dubbla receptet och laga storsats på en gång och annars också freestyla med mängder. I går blev smeten rätt lös, men biffarna hölls bra ihop i stekpannan. Lönar sig att inte ha stekpannan på full fräs! Den här gången åt vi med ugnsrostade körsbärstomater och polenta. Jättegott!

0

5 svar

 1. Spännande med ingen lök och mycket vitlök 🙂
  Tack för tipset. Jag gillar inte halloumi, så då borde jag testa de där biffarna, kanske jag ändrar mig!

  1. Haha, det är så det funkar i vårt hushåll. Massvis med vitlök, men tyvärr ingen lök iom att Jon inte riktigt tål det. Biffarna smakar faktiskt inte så mycket halloumi så testa! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »