fbpx

Publikens stöd, andras lön

Den här veckan har jag stött två intressanta crowdfunding-projekt. I måndags slängde jag iväg 100 kronor för den planerade podden Bladen brinner som ska handla om barn- och ungdomslitteratur. Och i dag har jag valt att stöda projektet Amos Arv. Jag hade tänkt slänga in ”normal” stödsumma men sedan så jag att det (bland flera alternativ) fanns en chans att köpa en helsidesreklam för 100 euro i tidskriften som ska ges ut i höst.

Jag brukar inte lägga pengar på reklam men en hundring för att få stöda ett projekt jag tycker är intressant tyckte jag bara vara kul. Nu funderar jag mest på vad som ska finnas i min reklam. Funderar på att slänga in en jättestor bild på mig. Nånej. Blir ju antagligen bilder på örhängen och länk till webbsidan. Fast möjligheterna kittlar något oerhört.

wp-1461842802578.jpgNykomlingen i sortimentet! Än så länge unik, men i kväll ska det bli verkstad!

Blev faktiskt lite sugen på att crowdfunda något själv, speciellt efter att jag sett hur himla mycket Bladen brinner lyckats samla in (vilket bara bevisar att det finns ett stort behov av snack om barn- och ungdomslitteratur!). Det fina är att det går att stöda med en så liten summa som 100 kronor eller att satsa större. En väljer själv.

Har du stött på crowdfunding-projekt tidigare? Själv försöker jag alltid slänga i väg nån tia om det är ett projekt jag tycker är intressant och vill stöda. Vore ju till exempel kul att få in några slantar på Malins och min podd. Den är jättekul att göra men visst slukar den också en del tid. Skulle du stöda vår podd om vi skulle sparka i gång en crowdfunding? Eller vilken typ av projekt vill du gärna stöda?

Förresten så måste jag passa på att tipsa om en artikel jag publicerade i veckan som handlar om nästan samma sak – nämligen medborgarforskning. Jag visste typ noll om ämnet innan och tycker det är himla intressant. Går alltså ut på att allmänheten kan hjälpa forskare, ungefär som att allmänheten kan finansiera roliga projekt. Power to the people!

0

2 svar

  1. Det är faktiskt första gången som jag stöter på begreppet crowdfunding, men det låter verkligen inte så tokigt. Kunde nog tänka mig att haka på, ifall mina små slantar duger 😉 Jag brinner för olika projekt som tangerar hållbar utveckling och livsstil, kreativitet och inspirerande människor. Så där tycker jag att er podd platsar väldigt bra 🙂

    1. Det fina med crowdfunding är ju just att ALLA slantar duger. Om till exempel 100 lyssnare skulle betala 5 eller 10 euro skulle vi ju redan vara en bra bit på vägen! Och kul att du skulle stöda podden, kanske vi måste dra i gång en kampanj! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »