fbpx

Snack om journalistik och media

För två veckor sedan intervjuade jag den finländska journalisten Hanna Nikkanen för Addeto. Vi satt i över två timmar och snackade om journalistik och mediebranschen och jag kunde ha fortsatt i några timmar till. Jag fick idén till artikeln efter att jag läst en intervju med henne i Journalisti och hon var genast med på noterna för en intervju.

Skärmavbild 2016-04-20 kl. 17.23.06Skärmdump från Addeto.

Det är kanske inte så konstigt att jag som journalist är intresserad av mediebranschen, men Nikkanen sa så mycket smarta saker att jag tycker att du absolut ska läsa artikeln (finns också på finska).

Åh, det bästa med mitt jobb är att få träffa engagerade och smarta människor och lära mig något nytt varje gång. I dag var jag också på ett jätteintressant seminarium om grannspråksundervisning i Norden. Ja, det låter kanske inte så superspännande, men det var verkligen intressant. Den artikeln dyker upp på Addeto säkert nån dag nästa vecka.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb? För mig är det som sagt att få träffa nya människor och att få smygtitta in i flera olika branscher.

0

2 svar

  1. Det bästa med mitt jobb är nog samma sak egentligen- alla människor man får träffa och ta del av deras liv, om än för en kort stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »