fbpx

Mat i Barcelona

Alla som vet ens lite om mig vet att jag alltid är hungrig och att jag älskar mat. Det bästa jag vet med resor är just maten. Dels att få sätta sig vid ett dukat bord, men framförallt att få testa på nya grejer och smaker. I Barcelona åt vi mycket gott och tänkte nu tipsa om de ställen vi var på. Finns säkert en miljon andra bra restauranger i den stan, men en hinner ju inte med allt på några dagar.

Tantarantana
På fredag kväll åt vi på det här tapasstället. Ett litet hål i väggen och en långsmal och mysig lokal. God mat, men kanske lite på den dyrare sidan. Till förrätt delade vi på flera olika tapas och speciellt osttallriken var otroligt god. Till huvudrätt åt jag en laxtartar och efterrätten bestod av en lemon pie. Riktigt gott alltihop!

wp-1461137783845.jpg

La Boqueria
Matmarknad invid La Rambla där det såldes mycket färska råvaror, men det jag fastnade för var alla goda juicer i härliga färger. Hade inför besöket förväntat mig mer av en tapas-känsla och flera små matstånd, men än så länge är marknaden främst en råvarumarknad.

wp-1461137705981.jpg

Bacoa/Kiosko
Alltså världens godaste hamburgare! Det är lite snabbmatsprägel på stället, men jestas så god hamburgaren var. Det kan hända att stället besöktes två gånger under resan, men jag erkänner ingenting.

wp-1461137751365.jpg

La Xampanyeria
Alla i vårt sällskap älskade inte precis det här stället, men jag tycker det var rätt kul att få trängas med folk, dricka rosa cava och äta lite manchego. Men tycker du inte om att trängas är det här inte rätt för dig, eller i så fall kan det löna sig att besöka stället nån annan gång än lördag kväll.

wp-1461137765770.jpg

Flax & Kale
Hipstertät restaurang som serverar hälsosam mat, men herregud så gott det var. Känns som att vi åt oss igenom hela brunchlistan. Hit kunde jag också ha gått en gång till och ska definitivt gå igen om jag får chansen. Prisnivån är ungefär som i Finland, men maten är verkligen värd alla euroner!

wp-1461137732812.jpg

La Taguara
På söndag kväll när de andra var på fotbollsmatch strövade jag omkring i Barcelona och hittade den här arepas-restaurangen på måfå. För 6 euro fick jag en jättegod arepa, alltså ett fyllt venezuelanskt majsbröd (glutenfritt!). Har du inte smakat på arepas förut ska du absolut göra det! Tyvärr har jag ingen bild på varken stället eller maten.

Det var väl ungefär det. Rätt mycket mat hann vi ju med under några dagar, men jag känner på mig att jag vill åka till Barcelona för att få testa ännu fler restauranger. Åh, vad skulle livet vara utan god mat och dryck?

0

7 svar

  1. Åhhh älskar mat! Och Spanien <333I söndags när vi skulle sova låg jag och pojkvännen endast och funderade på vad vi skulle äta i veckan, haha älskar att tänka på mat och äta den, och planera för den! (Och laga den ibland….)

  2. Vilka härliga mat-tips! Men alltså namnet på det första stället, fick läsa noggrannt för att få till rätt uttal 😀 Och dedär juicerna ser bara för goda ut, jag hade spontant valt mango-kokos eller pitahaya-kokos. Vet i och för sig inte ens hur pitahaya smakar, kanske därför jag är så nyfiken på den 😉

  3. Jag älskar också mat, och inte minst att uppleva mat på resan! Jag minns att vi fick god mat i Barcelona! På torsdag åker vi till Split i Kroatien, får se om vi hittar någon god mat där 😉

    1. Ja hoppas! Har ett minne av ett vi inte fick speciellt god mat i Kroatien, men hoppas ni har bättre tur! 🙂 Och bra att du sa om papperskorgen, där hittade jag din kommentar!

  4. Jag skrev precis en kommentar… Om den inte kom fram kolla gärna i skräpkorgen! (Provar nu utan att ange bloggadressen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »