fbpx

Det blev bra till slut

Kakprojektet som inleddes i torsdags avslutades i går. Trots att den blivande 6-åringen först godkände den rosa färgen, var slutresultatet ändå inte riktigt som önskat så vi fick ta till kreativa metoder för att få en röd fågel. Men vi börjar från början. Först kavlade jag ut marshmallowfondanten och fick använda en hel del florsocker för att den fortfarande var för blöt.

Efter en kort stund såg köket ut som en rojsig kokainhåla med florsocker överallt. Men så här brukar det se ut när jag bakar. Kaos kaos kaos. När jag kavlat ut fondanten var det dags att täcka tårtorna (som den här gången inte var bakade av mig). Marshmallowfondant  är tacksamt att jobba med, eftersom den inte spricker så lätt (bara en har orkat jobba i tillräckligt mycket florsocker i den).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den gröna kakan var lätt. Färgen var precis rätt och alla var nöjda och glada. Men den röda fågeln blev som sagt inte speciellt röd. Snarare rosa och efter diplomatiska överläggningar med blivande 6-åringen kom vi fram till att något måste göras.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag kommer inte längre ihåg vem som kom på följande snilleidé, men det fungerade! Vi köpte alltså röd karamellfärg och penslade över det rosa lagret och det blev perfekt. Över all väntan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med hjälp av en hastig teckning av Jon fick jag alla små detaljer i rätt storlek och slutresultatet blev ju riktigt bra. Också den blivande 6-åringen var nöjd och glad. Få se vad nästa kakprojekt blir! Fastän det var lite kris mellan varven är det ändå otroligt roligt att få pyssla med kakorna, speciellt när slutresultatet oftast blir bra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »