fbpx

Predikarn

Jag har märkt en inte så charmig sida hos mig. När jag hittar nåt som jag tycker är bra vill jag förkunna det för hela världen och försöker omvända varje människa jag talar med. Jag gör det mest av kärlek, en vill ju sprida de goda upptäckterna vidare. Men jag kan inse att det också kan bli rätt irriterande, ehehehe.

Till alla skrivande människor tjatar jag om Scrivener och har nu lyckats omvända Malin, hurra! Jag kan inte längre tänka mig att jobba med ett långt projekt i Word och jag gillar också att kunna skilja på journalistjobbet och det kreativa skrivandet. Är du det minsta sugen på att testa Scrivener tycker jag att du ska göra det, finns en gratisversion som du kan ladda ner som funkar i 30 dagar.

En annan grej jag predikar om är att alla borde förverkliga sig själva. Finns det nåt du brinner för tycker jag att du ska testa på det. Oberoende av om det är att springa ett maratonlopp, skriva en bok eller lära dig sjunga. Jag tror att jag blivit en lyckligare människa efter att jag började skriva skönlitterärt. Visst är det jobbigt ibland, men det fina i skrivandet vinner alltid. För att inte tala om alla underbara människor jag lärt känna.

hallåsåbajsAlltid tycker jag inte att jag skriver så bra.

Berlin. Need I say more. Tror jag tjatat ut öronen på alla om hur underbart Berlin är. Men det är! En spännande stad med massvis av god mat. Maten är viktig, förstår ni.

herthaI Berlin får en dricka öl på fotbollsmatcherna. En får göra en massa andra roliga saker också!

Ecuador. Försöker omvända alla ivriga asienresenärer att hoppa på ett flyg till Quito i stället. Inte så konstigt kanske att mitt första manus utspelar sig just här. Men alltså det här landet. Här finns allt. Anderna, regnskogen, strandliv och Galápagos! Två år sen förra besöket, får se när nästa blir av.

wpid-20140215_121435.jpgMagiska landskap i Ecuador. Det här är från berget Fuya Fuya nära Otavalo.

Min online-PT Lina. Jag har berättat för alla hur bra hon är och hur taggad jag blir av träning tack vare henne. Så behöver du lite extra träningsmotivation kan jag varmt rekommendera Linas tjänster.

Det finns säkert tusen andra saker jag predikar om, men här var i alla fall några. Vad brukar du rekommendera åt folk? Och vad vill du rekommendera åt mig (annat än att jag ska sluta tjata om de här grejerna)?

0

6 svar

  1. Kan rekommendera att alla ser på Gympaläraren på SVT Play. Stenbra! Dessutom är det min studiekompis Pia Lehto som har filmat, hon är också stenbra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »