fbpx

Nervositeten

Om ungefär fem timmar ska jag träffa min handledare för Litterärt skapande. Hon har läst igenom hela (!!) mitt andra manus och är den första som gör det. I ”normalfall” skulle jag knappast ens ha gett texten till en testläsare och har våndats över hur halvfärdigt allt är.

Men. Är det inte just därför jag har en handledare? Att hon ska hjälpa mig vidare på rätt spår, se styrkorna i texten men också lyfta fram de bitar som inte riktigt fungerar. Än så länge. För det här är en process. Jag vet ju att min handledare inte förväntar sig en helt färdig roman så att hon skulle kunna klappa mig på axeln, säga duktigt jobbat och så kunde vi koncentrera oss på att dricka vin. Nu får vi dricka vin och snacka manus.

https://www.instagram.com/p/BDBNYCSlkjQ/

 

Jag vill absolut inte heller att någon ska tro att jag gnäller. För det här med handledare är en sån otrolig lyx. Tänk, i eftermiddag ska vi snacka flera timmar om min text. Jag kommer att få proffshjälp av en person som verkligen satt sig in i mitt manus och mina karaktärer. Ja, bättre än så här lär det inte bli.

Ska återkomma i kväll med hur responsen såg ut. Det vill säga om jag överlever. Nånej, jag vet att det kommer att gå bra men pirret i magen lyssnar inte på hjärnan just nu.

0

12 svar

 1. Hej jag lyssnade idag på Projekt Framgång avsnitt #13 Vi älskar internet! Om webbsidor så måst jag bara säga att det går att ha flera språk på en wordpress sida. Det finns en plug-in (multi-language, kanske den heter) som man kan fixa det med. Lite måst man trixa för att få flaggor eller text med språkalternativ där man vill ha dem.

   1. Jo så klart helt okej att tycka att det är för krångligt om man inte har intresse. Jag låg och slappa när jag lyssnade på podden och sen plötsligt var jag helt att ”hej jag vet hur man gör det där! Får jag säga? Jag kan jag kan jag kan!” Hahhaaa!

    1. 😀 Du borde ha funnits där för mig för ett år sedan. Nä, men är faktiskt väldigt nöjd med sajten jag använder, superpraktisk och lätt att använda. Mest funderar jag på om den webbsidan är jättenödvändig. Men å andra sidan så är kostnaden nu inte sååå stor med tanke på att jag slipper såsa runt så mycket. 😀

     1. Den är snygg, jag gillar den. Tror att jag har visat den som exempel på någon av mina arbiskurser jag dragit. Antagligen kursen om att göra sin egen webbsida, hehhee.

     2. Oj vad glad jag blev nu! Jag gillar också sidan och gillar webbverktyget just för att det är så lätt att fixa allt. Ju mer jag tänker på det så desto mer inser jag att den nog är värd alla pengar. Och inte är du alls nån stalker, alla älskar bloggkommentarer! Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »