fbpx

Målsättningar

I dag råkade jag träffa en bekant utanför Ikea (av alla ställen!) och hen sa att hen tycker det är tufft att jag verkligen satsar på mitt skrivande. ”Det är så många som säger att de ska skriva, men så gör de det ändå inte. Men du gör.”

Jag skruvade lite på mig. Det här är inte första gången jag får höra att jag är typen som förverkligar grejer och inte bara säger att jag nån vacker dag ska göra sak x och y. Allt det här hänger mest ihop med att jag är en envis typ. Bestämmer jag mig för att göra något så gör jag det också.

manusbunt
En sådan här pappershög blir inte till om en inte stretar på.

Tidigare i veckan bloggade Lina (min eminenta online-PT som jag inte kan berömma nog) om målsättningar inom träning. Jag nickade när jag läste igenom inlägget. Alla Linas råd går att applicera på att skriva eller vad som helst annat här i livet.

Lina frågar ”varför tränar du?” och jag tänker direkt ”varför skriver du?”. Mitt svar på båda två är att jag helt enkelt inte kan låta bli. Jag mår bättre när jag tränar och när jag skriver. Oberoende av vad en vill uppnå så finns det många bra tips på Linas blogg. Att sedan fråga ”varför” är en bra start.

Målsättningar har vi tidigare snackat om i podden med Malin. Malin skrev också ett intressant inlägg om hur det gått med hennes målsättningar. På måndag kommer så klart nästa avsnitt av podden och då talar vi om varför vi valt att satsa på företagandet och tar upp några myter om hur det är att vara företagare. Glad fredag!

0

4 svar

  1. Tack för de värmande orden! Vad roligt att du spann vidare på mina funderingar.Väntar på ert nästa poddavsnitt! Har lyssnat tidigare också men varit dålig på att kommentera. Ibland känner jag mig så ensam i mitt företagande så det är roligt att lyssna på andra likasinnade. 🙂

  2. En viktig skillnad mellan många som ger ut böcker och många som inte gör det ÄR ju att den ena typen orkar skriva klart… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »