fbpx

Ny styrelsepost

Jag är en föreningsmänniska. Jag är en sån som ställer upp. Har alltid varit och kommer antagligen alltid att vara. I dag har jag inlett en ny föreningsbana när jag blivit invald som styrelsemedlem i Nylands litteraturförening. På det konstituerande mötet om någon vecka ska jag dessutom officiellt väljas till föreningens sekreterare.

Med tanke på hur mycket jag har på gång känns ett nytt engagemang lite galet, men ordförande mejlade mig för några veckor sedan och frågade om jag kunde tänka mig en styrelsepost eftersom några av styrelsemedlemmarna redan är över 80 år och kände att det är dags att avgå. Jag var inte speciellt svårövertalad, dessutom är det ju en förening där jag förhoppningsvis kan göra någon nytta.

Själv blev jag medlem sommaren 2014 när jag insåg att jag verkligen vill satsa på mitt skrivande och deltog i en helgkurs samma höst med Peter Sandström (som nu också är en av kursledarna på LittSkap!). Det finns en del program inplanerat för i år också och jag tänker mig att det kunde vara roligt att ordna något för en lite yngre målgrupp (ja, medelåldern är rätt hög för tillfället).

Så om du alls är intresserad av att vara med på något program tycker jag du ska fundera på att bli medlem, medlemskapet är hujsiga 20 euro om året, eller 10 euro om du är under 27 år. Så inte en speciellt stor investering.

Ha, ni märker vad jag gör här? Några timmar in på en officiell post lockar jag redan nya medlemmar till föreningen.

wp-1458065859928.jpgSallad och ett glas vin före mötet.

0

3 svar

  1. Och jag som försökt och försöker avveckla typ allt som heter föreningsengagemang o.dyl. läste av misstag ”ny stresspost” som titel på ditt blogginlägg *fniss*
    Men visst är det roligt att vara engagerad i sånt man är intresserad av! Grattis till styrelseposten!

    Väldigt OT: jag har funderat på varför du kallas Kugge med u och inte Kügge med ü? 🙂

    1. Haha, stresspost! Det tror jag nog det inte blir i den här föreningen. 🙂 Tack för gratulationerna!
      Gällande Kugge vs Kügge (haha, fnissar åt det så mycket) så kommer det från att en klasskompis i högstadiet började kalla mig Kugel gugel och så blev det Kugge. 🙂 Jag inser att det inte är så normalt att kallas Kugge men Kügge skulle vara ännu knäppare. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »