fbpx

Färdig!

Jag är färdig med första redigeringsrundan av Nationen. Färdig! Känns så otroligt bra fastän jag vet att jag har mångamånga rundor framför mig. På fredag ska jag överräcka den här imponerande bunten till min handledare på Litterärt skapande.

https://www.instagram.com/p/BDBNYCSlkjQ/

Jag var tvungen att få allt klart i dag så att mamma och pappa kunde printa ut det på lande (där de har sin office nuförtiden) när de var en sväng där i dag. Jag har nämligen ingen printer eller ett jobb där jag kunde printa. Vaaar printar man ut i så fall utan att betala helt löjliga summor?? I Berlin fanns en Kopierladen i varje gathörn. Jag skrattade åt det då, nu saknar jag dem.

Men manuset då? Just nu är jag mest trött och har inte riktigt hunnit processa alla känslor och tankar kring projektet. Tror inte jag  själv heller  riktigt har koll på allt som har hänt i texten fastän jag på söndag och måndag läste igenom hela manuset från början till slut och sedan fixade lite smågrejer.

Tror förresten inte att jag någonsin skulle ha redigerat lika snabbt som nu om jag inte hade haft en deadline och en handledare som väntar på texten. De två senaste veckorna har jag varit riktigt stressad, men så är det alltid – oberoende av hur mycket eller lite tid en ger åt sig själv. När deadline närmar sig finns det alltid för lite tid. Lika bra att köra på en tight deadline då.

Skärmavbild 2016-03-16 kl. 10.40.25

Men det som har hänt är att manuset har svällt med ca 15 000 ord och är nu 65 000 ord (367 000 tecken) som jag hade siktat på. I och med att jag har tre berättarperspektiv känns det fortfarande lite tunt, men det kan ju inte bli huuur långt som helst. Samtidigt vill jag ändå att läsaren ska komma mina karaktärer på djupet. Ska bli intressant att höra andras kommentarer kring det här (sen när jag skickar ut till testläsare, än så länge är det bara min handledare som utsätts för texten).

Inför redigeringen hade jag förväntat mig att jag skulle bli tvungen att stryka fler kapitel än jag till slut gjorde, tror jag strök två? Jag trodde också att jag skulle skriva många helt nya kapitel – vilket jag inte har gjort. Spännande.

Ser jättemycket fram emot att få höra handledarens kommentarer om några veckor, hon tyckte det skulle bli kul med 200 sidor på direkten, haha. Själv tycker jag att det ska bli kul att låta mina karaktärer andas ut en stund utan att jag är där och pillar och fixar hela tiden. Har ändå inte hunnit tröttna på dem just för att redigeringsprocessen var så pass tight och kanske för att de ändå är tre stycken. Om jag tröttnar på en finns ju två till att jobba med.

Håhå, trodde att  det skulle bli ett kort inlägg för att jag var så trött, men ni vet, korta inlägg är inte min grej. Har i dag firat det ”färdiga” manuset genom att äta sushilunch med Jon, köpa nyaste numret av Tidningen Skriva och hann också ut på en löprunda innan solen gick ner. På fredag är det dags för andra helgen av LittSkap, är vääääldigt taggad!

konnichiwaKan verkligen rekommendera Konnichiwas sushibuffet!

0

9 svar

 1. Å. grattis! Och vilken frestande sushi *slurp* sushi är min absoluta favoritmat, det blev kärlek vid första tuggan då en kompis i Hfors tog mig med till en sushirestaurang för några år sen. Jag hade länge varit intresserad av att smaka, men det hade inte blivit av. Efter det har det definitivt blivit fler gånger!
  Det ska bli spännande att höra vad din handledare tycker om manuset!

 2. Så duktigt av dig att bli färdig och fixa deadline!!! Hoppas nu att du får riktigt bra kommentarer från din handledare! Jag velar hur jag ska göra med mitt skol-manus. Ny inlämning i mitten av april som jag verkligen vill försöka fixa men samtidigt har jag ju satt en tuff deadline för Middagsmörkers uppföljare…. Vi får la se hur jag får ihop det! 😛

  1. Jag är en deadlinemänniska och begreppet ”färdig” är väl ganska flytande. Jag gjorde det jag kunde, tanken var ändå att göra en grovredigering och nu få synpunkter på vad som funkar och vad som inte gör det.
   Men oj, jobbar du med TVÅ manus?? Det är ju helt sinnes! Tycker du ska koncentrera dig på uppföljaren. Heja!

   1. Ojoj! Det visste jag inte. Jag kollade nyss att det är 50 utskrifter per månad, men det skulle ändå inte ha räckt i det här fallet, men tack för tipset! Kan vara användbart för annat!

 3. Grattis! Härlig känsla det där, att kunna pusta ut och känna sig stolt över att man varit duktig. Och vad du har jobbat på snabbt, jag är imponerad 🙂 Hoppas du får många bra och utvecklande synpunkter från handledaren!

  1. Tack Maria! Ja, blev väldigt tight deadline så en kan ju fråga sig HUR mycket bättre texten kan ha blivit på den tiden, men jag vet att det hänt en hel del, men kanske inte tillräckligt. Å andra sidan skulle någon månad till knappast hjälpt så himla mycket, skulle bara blivit låst i alla små grejer. Hoppas också att handledaren har mycket fiffiga grejer att komma med! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »