fbpx

Inspiration, schminspiration

Spegel spegel på väggen där, säg mig vem som mest inspirerad i landet är? Nja, inte jag i alla fall de senaste veckorna. Jag hade några lugna veckor i början av min redigering, sedan exploderade kalendern och mitt huvud med den. Samtidigt försvann en gnutta av inspirationen. Men så är det oftast, ingen klarar av att hålla upp inspirationen hela tiden. Oberoende av hur mycket en vill jobba med något.

Jag älskar ju verkligen att skriva och brukar till och med tycka om redigeringsprocessen, nu har jag insett att det var ett övermäktigt arbete att redigera ett NaNoWriMo-manus på en månad. Men något har det hänt åt texten och den har blivit bättre. Men inte riktigt så bra som jag hade hoppats på.

Men men, ni får höra mer om redigeringen i ett annat inlägg när jag är klar (siktar på onsdag!!). Fram tills det kan ni gå in och lyssna på vårt senaste avsnitt av Projekt framgång. I avsnitt elva talar vi just om inspiration och vad som inspirerar oss. Försöker också tvinga Malin att konkretisera sin inspiration.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/251774850″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Och du har väl inte missat att vi har en tävling i podden för att fira att vi redan gjort tio (eller ja, nu elva) avsnitt! Vi lottar ut ett paket bestående av Malins kokbok och mina örhängen. Instruktioner finns både på Facebook-sidan och i podden. Happy lyssning!

Men inspirationen då. Vad blir du inspirerad av? Vill jättegärna höra!

0

6 svar

 1. Jag blir inspirerad av musik, natur och av ord. Det beror på vad jag ska inspireras till 🙂 Det där med ord är sådant som kan inträffa närsomhelst. Någonting som någon säger, IRL eller på radio osv., eller någonting som jag läser. Det kan vara ett ord, en kombination av två eller flera ord eller en hel mening. Jag smakar på ordet/orden om och om igen, länge, och kan inspireras till allt möjligt. Och det är svårt att säga vad det är som gör att jag fastnar för orden. Någonting inom mig triggas, ibland på de mest osannolika och oväntade sätt.

 2. Tack igen för ett intressant avsnitt! Ni inspirerar mig :)Det var också superbra att avsnittet kom en timme tidigare än vanligt. Det var roligt att lyssna på podden genast då arbetsdagen i B&B började.
  Jag blir inspirerad av att resa och att själv vara turist. Tv- serier och filmer inspirerar också, själva estetiken då främst. Eller som nu när jag har plöjt igenom Downton abbey känns personalens attityder mycket inspirerande! (Yes sir, of course sir, what ever you say sir). Att prata med och lyssna på andra företagare eller personer som brinner för sitt yrke är också superviktigt.
  Jag blev inspirerad av ert kommande ämne att blogga om hur min verksamhet skulle se ut utan internet. Men nu måste jag rädda badrummet från tvillingarnas vattenlekar!

  1. Åh vad roligt att höra att vi inspirerar dig! Avsnitten brukar komma när jag har stigit upp på måndag morgon, hehe. Så störande att det inte går att tidsinställa på SoundCloud – har ju avsnitten färdiga redan på söndag.
   Men jaaa, resandet! Varför tänkte jag inte på det när vi pratade om vad som inspirerar oss? Och Downton Abbey, jag ÄLSKAR det och blir inspirerad av allt i den serien. Roligt om du vill blogga om internet, ser fram emot att läsa det.

 3. Jag blir inspirerad av att läsa. Kan lägga mig till rätta, öppna boken, se bokstäverna på sidorna och tänka ”Mäh, jag vill också synas så här!” och så blir jag så avundsjuk att jag sätter mig och skriver 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »