fbpx

Sånt jag googlar

Gräv där du står brukar vara ett av de vanligaste skrivtipsen. Hittills är det precis det jag gör, men hela tiden dyker det upp frågor som jag måste få svar på. Var finns en bankomat på Elisabetsgatan i Helsingfors? När stänger universitetets bibliotek?

En grej som jag googlar ofta är när solen går upp och ner i Helsingfors så att det blir rätt i manuset. Tidigare i veckan frågade jag min kompis som nyligen gifte sig när de bad gästerna anmäla sig till festen. I min (ex)studentorganisations grupp på Facebook frågade jag var Soc&kommarna nuförtiden dricker öl (högskolan har flyttat sedan jag studerade).

Så det är mycket små detaljer. Enligt någon spelar det kanske inte så stor roll, men jag vill ju att det ska vara någorlunda rätt. Att den som bor i Helsingfors inte irriterar sig på att jag missat på var bankomaten på Elisbetsgatan är. För det mesta är det ändå rätt oskyldiga grejer jag googlar, jag har förstått att det är lite knepigare för deckarförfattare som till exempel googlar olika sätt att ta livet av folk, hehe. Vad brukar du googla?

Nu ska jag glömma googlingar och annat skrivrelaterat och sätta mig i bilen med Jon och köra till min systers lande i Kotka. På vägen ska vi göra en pit stop i Borgå och luncha på en resturang som heter Zum Beispiel. Menyn ser väldigt lovande ut så jag har höga förväntningar! Och ja, helt och hållet ska jag inte glömma skrivandet, Jon och jag har nämligen ett projekt som vi ska börja idéa. Väldigt taggad för det!

0

6 svar

  1. Haha, har tänkt på det där. Skulle inte våga googla så mycket om mord eller bomber exempelvis, av rädsla att hamna under luppen, haha. Kanske Google har en massa deckarförfattare listade som möjliga kriminella. 😀

  2. Lycka till med det nya projektet! Sådär gjorde jag också när jag skrev i november, googlade en massa små detaljer. Någon omfattande research gjorde jag inte, men jag ville ändå veta vad jag talade om, liksom.

    1. Tack Yvonne! Ja det är superpraktiskt att snabbt kunna googla nåt. Djupare research kräver däremot intervjuer, t.ex. Simona Arhnstedt skriver mycket om det på sin blogg. Hon brukar intervjua massvis med experter för sina böcker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »