fbpx

I hissen med chefen

Så heter nionde avsnittet av Malins och min podd Projekt framgång. Den här gången snackar vi om att pitcha, eller kort och gott, att sälja sin idé. Ungefär halvvägs i podden kommer vi in på stipendieansökningar, något som jag funderat mycket på i och med min tilltänkta (planerade!) författarbana.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/249433414″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Jag har insett för länge sedan att jag inte kommer att leva på mitt författarskap, inte på flera år åtminstone, och då är understödet som fonderna delar ut otroligt viktigt. Jag vet också att jag inte är först i kö när stipendier delas ut – jag har ju inte publicerat något ännu.

Det svåraste är ändå när jag ska skriva en budget i mina ansökningar. Jag har ju inga utgifter utöver det vanliga livet. Jag kan väl inte skriva att det kostar att dricka vin, haha. De som beviljar understöd förstår så klart att en behöver tid för att skriva, men det känns ändå så dumt att inte kunna stapla upp siffror och göra det så tydligt som möjligt. För det talar vi om podden, det är bra att vara så tydlig som möjligt. Både när det gäller vision och budget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men ska en skapa något kan det hända att det inte alltid är så raka rör. Det kanske finns en plan, men den kan vara diffus och då är det svårt att söka pengar för det ändamålet. Jag lyssnade faktiskt på en intressant diskussion om medborgarlön i Vega för några veckor sedan. Där hade de också intervjuat författaren Johanna Holmström som talar om att skapandet behöver tid. Lyssna!

Att pitcha tycks förresten vara på tapeten, just i dag hade Anna Ahlund skrivit ett inlägg om det på Debutantbloggen. Hon skriver så klart om att pitcha böcker, men det mesta är allmängiltigt. Mest gillar jag idén om en schlagerpitch. Vilken idé! Tänk att göra en schlagerpitch i hissen, vem kan liksom motstå det?

När har du senast pitchat nåt och hur gick det?

0

4 svar

  1. Tack igen för en intressant podd! Jag pitchade senast på ett möte med Pomoväst och det gick ju bra, och kanske mötet med milöhälsan också räknas, för de gav ju mig vad jag ville ha efter min ”pitch”. 😀

  2. Jag visste inte vad en ”pitch” är innan jag lyssnat på inlägget 🙂 så nu har jag det som ett kommande tema att skriva om. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »