fbpx

Ärliga listan

Har sett den här hos många, men läste just Ellens lista och blev inspirerad. Är av nån anledning otroligt trött så den här listan blir väl perfekt när hjärnan inte klarar av nåt smartare.

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR? Oj. Jag kommer faktiskt inte på nån enskild gång nu. Garanterat till en film eller tv-serie.

TRE SAKER DU AVSKYR Folk som skräpar. Folk som aldrig ställer upp och gör något själva utan förväntar sig att allt ska fixa sig. Att vänta – på att höra från förlaget, om stipendium, tävlingar. Alltså den här väntan gör mig galen!

HUR VAR DU I SKOLAN? Jätteduktig. Tror jag hade 9,6 i medeltal när jag gick ut högstadiet och inte var det mycket sämre på gymnasiet heller – jag tror jag skolkade två gånger under mina tolv år i skolan (jestas jag nog var präktig). Jag älskade att lära mig nya saker, framförallt språk. Men var nog också den som alltid smörade till lärarna. Sen var det oftast jag (och några till) som fixade allt som skulle fixas. Abikryssningar och spex och evenemang.

VAD BLIR DU STRESSAD AV? Att ha mycket på gång men oklart för mig när och hur allt ska ske. Det måste vara ordning och reda i mitt huvud.

TRE SAKER DU ÄLSKAR: Mat, vin och att resa. Helst i gott sällskap.

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG? Målmedveten, som en presterare, den som alltid ställer upp och fixar. Sen tror jag nog att folk uppfattar mig som otålig och ibland onödigt självupptagen och dryg (har lite löjligt bra självförtroende ibland, hehe). Antagligen går jag också på nerverna för att jag alltid vill planera allt i god tid och ha koll på allt och alla (kan vi planera in vår lunchdejt som vi ska ha om tre månader?).

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV? Snäll, målmedveten och bestämd. En som gör sitt allt för att andra ska ha det bra. Äventyrssugen men med kort stubin. Ibland för krävande på mig själv (och andra).

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM: När alla står i en ring men ingen säger något. Jag är den som avbryter tystnaden, säger något knäppt och är antagligen den som är pinsam i andras ögon, haha.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST? Med vin i solnedgången med mina bästa typer.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT? Antagligen har jag skrattat till mycket efter det här, men förra veckan skrattade jag åt Jon som lät datorns finska röst läsa upp texter på engelska. Så SJUKT roligt.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER? Hur det ska gå för mitt skrivande och mina böcker. NÄR ska det börja hända något? Sen funderar jag också mycket på var jag/vi ska bo (och för vilka pengar) och vad jag månne gör om fem år. Svar på ovanstående funderingar: ingen aning.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR: Att folk i min närhet ska dö, att det blir pannkaka av min författarkarriär, att vänskaper sakta tynar bort.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ: Lagerarbete eller annat monotont, skulle få fel i huvudet.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ: Allmän förståsigpåare och visionär (konsult).

0

9 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »