fbpx

Att gnälla lite på internet

I mitt senaste inlägg gnällde jag över att jag inte riktigt kom någon vart med min redigering. Att kroppen nästan stretade emot och jag sköt upp jobbet gång på gång på gång. Den här gången hjälpte det tydligen att gnälla lite på internet. Ungefär genast efter att jag klickat på publicera öppnade jag dokumentet i Scrivener och började skriva.

Fram till just nu har jag avverkat nio kapitel av trettiofyra. Alltså tre om dagen. Om jag fortsätter i samma takt ska jag vara klar nästa veckas söndag. Antagligen kommer jag att sätta lite fart på och sikta på typ torsdag.

För det är nu så att det här manuset sjunger på sin sista visa innan det är dags för förlagen att säga sitt. I torsdags hade det gått exakt tre år sedan jag skrev de första orden och jag vill inget hellre än skiljas från min text.

Förstå mig rätt. Jag tror fortfarande på mitt manus men nu börjar gränsen komma emot. Jag orkar inte med en vända till med åsikter från något nytt håll innan jag skickar iväg. I stället sparar jag krafter till den slutliga redigeringen (tillsammans med förlaget). För jag tror, hoppas och vill så himla mycket att texten ska vara klar så då är den väl det?

Åtminstone kan den inte bli extremt mycket bättre om jag inte väljer att vänta i ungefär fem år till. Så kunde man också göra, men då skulle man nog aldrig komma någonstans utan bara hoppas på att nästa, eller sen nästa grej kommer att vara den där panggrejen. Min panggrej ligger antagligen minst tio år framåt i tiden och för att komma till den punkten måste jag börja med något. Just nu är detta något Vad heter ångest på spanska?

Oj oj, det här blev ju väldigt flummigt. Men ville bara säga högt och tydligt att det är på gång. För då har jag inte längre nån chans att backa, haha. Hoppas ni har en fin lördag!

pingvinhoppDet är dags för mitt manus att göra som den där pingvinen längst fram – att hoppa!

0

4 svar

    1. Tack Daniela! Vet du förresten, ibland när allt med skrivandet känns helt dumt tänker jag på att du nominerade mig som årets författare och får genast mycket mer energi, så tack ännu för det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »